Női futsal

2022.07.02. 13:14

Ezüsttel tértek haza a tornáról

Veretlenül vezetett a Tolna-Mözsi FSE útja a Montesilvano Futsal Kupa döntőjéig, ott azonban a helyi CR Abruzzo visszavágott a csoportkörben elszenvedett vereségért Reveland Zoltán együttesének, mely így ezüstéremmel zárta a nemzetközi tornát.

Berg S.

Reveland Zoltán (hátul jobbra) együttese egyetlen gólt kapott, de az döntőnek bizonyult (Beküldött fotó)

A koronavírus-járvány lecsengése után újfent megrendezett rangos utánpótlástornán a tolna-mözsi klub U19-es csapata vett részt, mely magabiztosan vette a csoportkört. Az egyaránt olasz Midland GS Futsal Schoolt, a Fortitudo Colonnellát és az említett CR Abruzzo együttesét is biztosan győzték le, a fináléban aztán megkapta első gólját a Tolna-Mözs, ami végül el is döntötte az aranyérem sorsát.

– Nem megbántva az ellenfeleket, de az első két csapat nem ütötte meg a szintünket, főleg az első találkozó volt jó arra, hogy a lányok felvegyék a ritmust. Az utolsó riválist, melyről mint kiderült, hogy „megyeválogatott” volt, jó játékkal, sok helyzetet kidolgozva győztük le. A CR Abruzzo játékosain látszott, hogy presztízs nekik a döntő, női NB I-es szinten is ritkán látott keménységgel játszottak, s a játék képe alapján megérdemelten nyertek – fogalmazott Reveland Zoltán, aki büszke volt nagyon fiatal csapatára. 

Eredmények
A csoportkörben: Tolna-Mözsi FSE–Midland GS Futsal School 8–0. Gólszerzők: Kiss G. 3, Wiesner 2, Tancsa 2, Zufall. Tolna-Mözsi FSE–Fortitudo Colonnella 4–0. Gólszerzők: Kiss G. 2, Szilágyi V. 2. Tolna-Mözsi FSE–CR Abruzzo 2–0. Gólszerzők: Wiesner, Szilágyi V.
A döntőben: CR Abruzzo–Tolna-Mözsi FSE 1–0. 

A Tolna-Mözs kerete: Fodor Hargita, Kiss Gréta, Kulcsár Panna, Sereg Zita, Szilágyi Vanessza, Szűcs Laura, Tancsa Bíti, Wiesner Dalma, Zufall Kinga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!