Vérszívók

2022.07.04. 11:59

Földi szúnyoggyérítést végeznek Szekszárdon

Földi szúnyoggyérítést végeznek július 6-án, szerdán a napnyugta utáni órákban Szekszárdon.

TEOL

Képünk illusztráció!

A gyérítést Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szerrel végzik. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik – tájékoztatott a város honlapján a szekszárdi önkormányzat. A tájékoztatás szerint rossz idő esetén július 7-8-án – a napnyugtát követő órákban – végzik el a gyérítést.

A szúnyoggyérítés kapcsán javasolt intézkedések:
– A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. 

– A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.

–  A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. 

–  A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

– A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. Ezért a szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb pangó vízgyülemeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában