Megverte

2022.08.08. 12:44

Letartóztatták az élettársát bántalmazó férfit

A Tolna Megyei Főügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája 2022. augusztus 5-én, pénteken egy hónapra elrendelte annak a 44 éves dunaföldvári férfinek a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint életveszélyes sérüléseket okozott az élettársának – tájékoztatta lapunkat közleményében a Tolna Megyei Főügyészség.

Szeri Árpád

Illusztráció: Shutterstock

Az eddigi adatok alapján a gyanúsított idén augusztus 2-án 14 óra körül a közösen bérelt lakásukba hazaérkezve rövid szóváltást, illetve kiabálást követően több ökölütéssel olyan súlyosan megverte a 39 éves nőt, hogy a sértett életveszélyes sérülést szenvedett. Valamennyi ütés ugyanis az arcát illetve fejét érte, emiatt többek között koponyaűri vérzést szenvedett el. Amikor a sértett a bántalmazástól elájult, a gyanúsított a lakásban magára hagyta, a lakást kívülről bezárta, és italozni ment.

Magához térve a sértett rosszul volt ugyan, de telefonon fel tudta hívni a központi segélyhívót, ahol a bántalmazásról bejelentést tett és segítséget kért. A kiérkező rendőrök és a mentők az ajtót betörve jutottak a lakásba. A főügyészség álláspontja szerint a gyanúsított esetében fennáll a veszélye, hogy szabadlábon hagyásával a sértett és a tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, illetve a vele élő sértettet ismét bántalmazná. A nyomozási bíró minden tekintetben osztva az ügyészi indítványban foglaltakat, 2022. augusztus 5-én egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában