Jótékonyság

2022.08.08. 17:43

Kamionosok gyűjtöttek a fiatal paksi lány gyógykezelésre

Péntek délután ellepték a kamionok Szekszárdot és környékét. Sokan nem értették, honnan és miért jöttek a gépszörnyek. Az ok egy nemes ügy volt: a paksi Etessy Anett gyógykezelésére gyűjtött a Hungarian Truck Driver csapata. Az akció fő szervezője Mészáros Réka volt.

Schilli-Bárány Margit

Az őcsényi repülőtéren várták a látogatókat a kamionosok (Beküldött fotó)

Anett édesanyja, Etessy Ibolya elmondta, lánya betegsége körülbelül kétéves korában kezdődött. Az lett feltűnő, hogy a kislány egyre többször elesett. 

– Először azt mondták, hogy lúdtalp, majd hogy az achillese nem nyúlt meg rendesen, ezért megműtötték mindkét lábát. Aztán orvosi javaslatra felkerestek egy neurológus szakorvost, aki a mai napig, immár 12 éve van mellettünk. Öt éven keresztül vizsgálták a lányomat, mert az állapota folyamatosan romlott, de nem tudták megállapítani, hogy ezt mi okozza. Részleges bénulás alakult ki nála, most járóeszközzel képes csak közlekedni. 

– Anett betegségét 2020-ban tettük közzé a közösségi oldalon, ugyanis folyamatosan terápiára kell vinnünk a lányunkat, hogy legalább a mostani állapota ne romoljon tovább. Akkor keresett meg Mészáros Réka, aki látta, hogy még több mint egy millió forint hiányzik a kezelésekre. Elhatározta, hogy segít nekünk megszerezni a hiányzó összeget és azóta is folyamatosan mellettünk van – mondta Etessy Ibolya. 

Mészáros Réka jelenleg ugyan Németországban él és egy luxemburgi fuvarozó vállalatnál dolgozik, de a szíve az itthoniakkal dobog. Megkeresésünkre a főszervező elmondta, amikor két éve meglátta, hogy Anett kezelésére milyen összeg hiányzott, elhatározta, e nemes ügy mellé állítja a kis csapatát, akik mind kamionsofőrök. 

– Szerte Európában járjuk az utakat, és mi, kamionosok egy összetartó csapat vagyunk. Tavaly találtam ki, hogy szervezzünk egy jótékonysági kamionos találkozót otthon, Magyarországon, melynek keretein belül adományokat gyűjtünk Anettnek. Sok gyermek szorul segítségre, tudom, de nem akartam, hogy Anett a pénz hiánya miatt ne kaphassa meg a szükséges fizioterápiát, amellyel szinten tarthatja a jelenlegi állapotát. Ez évente a családnak öt-hat millió forintjába kerül, amit nem tudnak előteremteni. Az összefogásunknak köszönhetően azonban most már mi is jelentős mértékben hozzá tudunk járulni a Anett tornáihoz – mondta Mészáros Réka. 

A találkozó helyszíne esti fényben (Beküldött kép)

A szervező már nyolc éve dolgozik nemzetközi fuvarozóként és egy igazi kamionos közösséget hozott létre. A hétvégi kétnapos rendezvényt a vezetőfülkéből szervezte meg az elmúlt hónapokban, folyamatos egyeztetésekkel és telefonhívásokkal. Őcsény polgármestere, Fülöp János is aktívan részt vett a szervezésben és az adománygyűjtést is támogatta.

A helyi repülőtér adott otthont a  fesztiválnak, ugyanis itt volt elegendő hely a hatalmas járműveknek. A két nap alatt közel ezer résztvevő fordult meg a helyszínen, melynek eredményeképpen Etessy Anett kezelésére összesen 2 350 000 forintot gyűjtöttek össze. Mészáros Réka kiemelte, a helyi vállalkozók és az őcsényi polgármester támogatása nélkül ez nem jöhetett volna létre, ezért mindenkinek nagyon köszöni a segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában