Labdarúgás

2022.08.09. 07:21

A végére jött csak ki az osztálykülönbség

Bő hatvan percig volt egyenrangú ellenfele a megye egyes Lenti TE SE-nek a Gerjeni SK a MOL Magyar Kupa főtábláján, utána kijött a két csapat közötti osztály-, valamint edzettségi különbség, mondta lapunknak Romhányi Tamás.

Berg Sándor

Romhányi Tamás büszke volt csapatára

Fotó: Molnár Gyula

A Zala megyei élvonal középmezőnyéhez tartozó Lenti ellen bő félóra játék után már háromgólos hátrányban találta magát a teljesen új alapokra, az előző idényben megye hármas Gerjeni Fiatalok Egyesületére épített alakulat. A rutinos támadó, Lacza Zsolt találatával a szünetig összejött a hazaiaknak a szépítés, a találkozó végére azonban nagyon kinyílt az a bizonyos olló. 

Az irdatlan nagy hőség mindkét csapat számára megnehezítette a játékot, már a bemelegítésnél érezhető volt, hogy nehéz a levegő. Nem mértem ugyan, de a napon negyven fokot is elérhette a hőmérséklet, ami megadta a mérkőzés alapját

– fogalmazott lapunknak Romhányi Tamás. 

Ahogy korábban is mondtam, nagyon az elején járunk még a felkészülésünknek, nem olyan az erőnléti állapotunk még, mint amilyen egy ilyen találkozóhoz kell. Ez sajnos visszatükröződött a teljesítményünkön, a kevés edzéssel, ami a hátunk mögött van, a hatvan-hetvenedik perc környékéig bírtuk, ott éreztem, hogy elfáradtunk. Ahogy lenni szokott, ilyenkor előjöttek az egyéni hibák, amik sajnos gólokhoz vezetett, s végül kijött a csapatok közötti két osztálynyi különbség. Mindezek ellenére büszke vagyok a csapatomra, le a kalappal a játékosaim előtt, nem lehetett panasz a hozzáállásukra 

– értékelte a találkozót a technikai vezető.

 

Romhányi Tamás hozzátette, számottevő hiányzói nem voltak a kupamérkőzésen, s a keret nagy része is összeállt, melyben már csak egy-két változásra lehet számítani. A szeptember elei bajnoki rajtig még felkészülési mérkőzések várnak a csapatra, a tervek szerint játszanak a szedresiekkel, az őcsényiekkel és a faddiakkal is.

Mint beszámoltunk róla, útra lépett idén nyáron a Gerjeni SK, mely a 2019/2020-as idényt még a megyei II. osztályban kezdte, majd két szezonnal később, megyebajnokként már az NB III-ban szerepelt. Onnan egészen a megye harmadik vonaláig esett vissza (vagyis az új pontvadászatot ott kezdi meg), mégis – alanyi jogon – hétvégén a Magyar Kupa főtábláján lépett pályára Romhányi Tamás együttese.

Emlékeztetőül

MOL Magyar Kupa, főtábla, 1. forduló
Gerjeni SK–Lenti TE SE 1–7 (1–3). Gerjen, v.: Burzon (Halász J., Gargya). Gerjen: Vajda P. (Romhányi K., a szünetben) – Vidák (Hajnes B., a szünetben), Hajnes D., Holweiger R., Buzás G. (Molnár T., 59.) – Dudoma T., Kállai, Tóth R. (Link, 53.), Kövesdi – Lacza Zs. (Németh D., 63.), Kövesi. Edző: Romhányi Tamás. Lenti: Balogh B. – Varga D. (Boronyák, 81.), Fábián K., Horváth B., Nagy M., Sárkány, Lukács M., Kiss K., Grózner, Mayer (Illés Sz.), Mentes (Végi, 77.). Edző: Németh Imre. Gólszerzők: Lacza (44.), illetve Lukács M. (14., 72., 84., 87., az első 11-esből), Nagy M. (13., 32.), Varga D. (65.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!