Erősemberek

2022.08.12. 21:15

Szekszárdra jöhetnek a világ legerősebb emberei

A Bodri Pincészet adhat otthont jövőre a „Világ Legerősebb Embere” csapatvilágbajnokságnak, erről a helyszínen tárgyalt Fekete László szervező, Horváth Ferenc, Szekszárd Oktatás Sport és Ifjúsági Bizottságának tagja és Bodri István, a Bodri Pincészet tulajdonosa.

Berg Sándor

Horváth Ferenc (balra), Fekete László és Bodri István eltökélt a világbajnokság szekszárdi rendezésében

Fotó: Makovics Kornél

Az elmúlt évtizedekben szinte valamennyi sportág megmutatta már magát a megyeszékhelyen, ilyenre azonban még nem volt példa. Jövő ősszel a Bodri Pincészetben mérheti össze erejét a szó legszorosabb értelmében a világ legerősebb emberei.

– A nemzetközi szövetség egy nagyszabású világbajnokság létrehozásával bízott meg engem, ehhez keresem a megfelelő helyszínt – vezette be a kezdetbe lapunkat Fekete László erőemelő. – Horváth Ferenccel a sportvilágnak köszönhetően régre nyúlik vissza az ismeretségünk, neki pendítettem meg egy hónapja ezt a dolgot. Egy hét múlva hívott, hogy úgy érzi, megtalálta az ideális helyszínt a versenyre. Azt gondolom, hogy a két márka méltó egymáshoz, hiszen a Bodri borok ugyanúgy világhírűek, mint ahogy a „Világ Legerősebb Embere” viadal is.

Habár még csak kezdeti fázisában jár a közös munka, valamennyiük fejében már az első pillanattól kezdve a tervezés és szervezés járt.

– Megtisztelő, hogy a helyszínválasztás kapcsán ránk esett Horváth Ferenc választása, s itt köszönthetjük a világ legerősebb emberét, akinek személy szerint nagy tisztelője vagyok – vette át a szót Bodri István. – Már az első mondatok után beindult a fantáziánk, elkezdtük tervezni a verseny pontos helyét. Azt ígértük, hogy márciusra a legkisebb dolgoknak is össze kell állnia, akkor lehet igent vagy nemet mondani, és a nemzetközi szövetség felé tálalni, hogy itt lesz és ilyen lesz a versenyt. Mi mindent megteszünk, hogy világszínvonalú eseményt rendezzünk. Az biztos, hogy ha már Szekszárd a bor városa, a hordó valamilyen szerepet kapni fog a versenyen.

Horváth Ferenc ráerősített arra, hogy bár még csak most kezdték meg a munkát, de mindenki ég a tenniakarástól. Hozzátette, az Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottság tagjaként örül annak, hogy megint valami különleges dolgot tudnak Szekszárdra hozni.

Fekete László elárulta, öt versenyszámban küzdenek majd a jelenlévők, de mivel ezek szponzorfüggők, így részleteket még nem lehet tudni. A világ- és Európa-bajnok erősember lehetséges számként hozta fel a súlyok lépcsőn cipelését, a súlygolyók emelését, valamint a gumiköpenyt. Utóbbi két számban ő tartja a világrekordot: a súlygolyókét tizenhat éve, a gumiköpenynél mindössze 14 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy háromszor átforgasson egy 540 kilós gumikereket.

– A súlyok kegyetlen kemények lesznek, csak az alakjuk kérdés még. Annak a híve vagyok, ha már erről szól a verseny, akkor az indulók mutassák is meg, hogy ők a világ legerősebb emberei – tette hozzá.

Az október 6-i világbajnokságon négy kontinens huszonegy országának legjobbjai vesznek majd részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!