női labdarúgás

2022.08.13. 13:17

Nem sikerült jól a bemutatkozás a szekszárdi lányoknak

A Szekszárdi WFC az újoncok rangadóján 3–2-re kikapott a MOL Fehérvár FC vendégeként a Simple Női Liga NB I nyitófordulójában.

TEOL

Schell Dorináék (sárgában) alulmaradtak Székesfehérváron

Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei HÍrlap

A két csapat nem is olyan régen, idén áprilisban találkozott legutóbb, akkor még az NB II Nyugati csoportjában a fehérváriak hazai pályán 3–0-ra győzték le Kágyi Rebekáékat. A másodosztályt végül a Fejér megyeiek nyerték meg, éppen a szekszárdiakat megelőzve. Azóta az UFC-nél erre a mérkőzésre vártak, arra, hogy a klub történetének első élvonalbeli találkozóját játsszhassák.

Jobban nem is kezdhettek volna Micskó Márk fiataljai, a hatodik percben Prigli Barbara találatával már a meccs elején megszerezték a vezetést. A szünetre aztán döntetlennel vonultak felek, a második játékrész elején pedig már a hazaiaknál volt az előny, nem sokkal később pedig megduplázták előnyüket. A szekszárdiak vezetőedzője erre reagálva egyszerre három helyen változtatott, de csak megfelezni tudták a hátrányukat, pontot nem sikerült szerezniük.

Micskó Márk együttese jövő vasárnap hazai pályán is bemutatkozik az NB I-ben, 11 órakor a szintén újonc Kelen SC-t fogadja.

 

Átestünk a tűkeresztségen, beléptünk az NB I-be

 – kezdte értékelését a szekszárdi vezetőedző. 

Remekül kezdtük a mérkőzést, hamar gólt szereztünk, aztán nem sikerült rárúgni a másodikat, pedig a ziccerünk megvolt ehhez. Ellenfelünk egy bombagóllal egyenlített, de az első félidő mondhatni a miénk volt. Sajnos a második játékrész első tíz percében bealudtunk, ellenfelünk pedig ezt könyörtelenúl kihasználta. Kétgólos hátrányban sem adtuk fel, cserékkel frissítettünk, ami jónak bizonyult, de egyenlíteni már nem sikerült. Rengeteget javultunk a tavaszi mérkőzésünk óta, helyzeteink alapján győzhettünk is volna, de a döntetlen mindenképpen reálisabb eredmény lett volna. Kár érte, mert a lányok nagyot küzdöttek, többet érdemeltek volna

 

 

Simple Női Liga NB I, 1. forduló

 

MOL Fehérvár FC–Szekszárdi WFC 3–2 (1–1)
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó. Vezette: Alafi (Jakab B., Végh M.)
Fehérvár: Terestyényi – Bognár P., Szehofner, Pécsi, Szabó B., Jánosi, Földvári, Székely Zs., Romanoczki, Kántor (Farkas G., 68.), Simon F. (Szombati, 86.). Vezetőedző: Gajdóczi Tibor.
Szekszárd: Janecz – Csóka, Acsádi, Rozmis, Vári – Schell, Hortobágyi (Kágyi K., 62.), Kiss G. – Prigli (Hajpál, 62.), Nádudvari (Nagy-Cseke V., 62.), Kágyi R. Vezetőedző: Micskó Márk.
Gólszerzők: Szehofner (35.), Székely Zs. (48.), Pécsi (54.), illetve Prigli (6.), Terestyényi (72., öngól).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!