Várakozáson felül

2022.08.14. 20:00

Több ezren élhették át a tarka fesztiválforgatagot

Két év kényszerpihenő után, az elmúlt hétvégén ismét benépesült Bonyhád rendezvénytere és annak környéke: hatalmas érdeklődés mellett zajlott a jubileumi, XX. „General” Tarka Marhafesztivál.

Vizin Balázs

A Bagossy Brothers Company koncertje a XX. Tarka Marhafesztiválon (Fotó: Schmidt Ferenc)

– Számítottunk rá, hogy sokan ellátogatnak városunkba, de talán minden előzetes várakozást felülmúlt a pénteki és a szombati napon tapasztalt érdeklődés – összegezte a tarka hétvége tapasztalatait Filóné Ferencz Ibolya. Bonyhád polgármestere örömmel nyugtázta, hogy a több hónapnyi közös előkészítő, szervező munka egy hangulatos – és a közönség visszajelzése alapján is – sikeres fesztivált eredményezett. Mint mondta, a programot szervező Bonyhád Város Önkormányzata, a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ (VMMK) és a Magyartarka Tenyésztők Egyesülete (MTE) mindent megtett ennek érdekében. Megköszönte valamennyi kollégája, a rendezvény előkészítésében és megvalósításában közreműködő munkatárs, továbbá a támogatók, szponzorok szerepvállalását, segítségét. 

Filóné Ferencz Ibolya és az agrárfórum vendégelőadói szelték meg az ökörsültet

Juhász Józsa, a VMMK igazgatója és dr. Füller Imre, az MTE immáron nyugállományba vonult ügyvezető igazgatója is a köszönet hangján szólt. Kettejük munkája nélkülözhetetlen volt az idei fesztivál sikeréhez is. Őket pedig az a rutinos és összeszokott csapat segítette, akik szinte a kezdetektől jelen vannak a térség legnagyobb gasztrokulturális programján.

A hagyományokat folytatva pénteken állategészségügyi és állattenyésztési tanácskozással kezdődött a rendezvény a művelődési központban. A XXIV. Országos Agrárfórum előadói (dr. Juhász Anikó, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára, dr. Abonyi Tamás, a NÉBIH országos főállatorvos diagnosztikai tanácsadója, dr. Bajnok Márta, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem docense) több aktuális témát jártak körül Kovács-Mesterházy Zoltán, a Magyartarka Tenyésztők Egyesületének nemrégiben megválasztott ügyvezetőjének koordinálása mellett, Filóné Ferencz Ibolya polgármester köszöntőjét követően.

A Boci-színpadon zajlott családi programoknak is nagy sikerük volt

Ugyancsak elhagyhatatlan programelemként került sor a Gárdonyi Ferenc és csapata által készített sült ökrök feltálalására, majd kora délutántól kezdetét vették a színpadi programok. Szó szerint tarka volt a kínálat, hiszen a hétvége során a fiataloktól az örökifjakig minden korosztály megtalálhatta a számára legmegfelelőbb zenei stílust és kínálatot – egyébként ez is volt a célja a szervezőknek a műsor összeállításakor. Pénteken este, a Bagossy Brothers Company zenekar koncertjén egy gombostűnyi hely sem maradt a Szabadság téren felállított „General-színpad” környékén. De a másik nagy buli: a szombati P. Mobil koncert is hatalmas sikert aratott.

Amerre a szem ellátott mindenhol ember volt. A Bagossy Brothers Company (háttal) hatalmas tömeg előtt lépett színpadra

Ez a megállapítás a rendezvénytéren kialakított „Bogos Trans Kft. és Korean Autóház Boci-színpad” kínálatára is igaz volt, ahol kora délutántól estig váltották egymást a fellépők. A fesztivál elmaradhatatlan része a Tarka Főzőcske. Idén rekordközeli létszám, közel 800 ember vett részt ebben. Általánosságban 8 fős csapatok szálltak versenybe, de volt olyan együttes is (versenyen kívül), akik 180-an jöttek össze. A közel 60 csapatból végül 24 nevezett a kulináris megmérettetésre. A Szeip Ádám mesterszakács vezette zsűri a Jóbarátok csapatának magyartarkából készült ételét találta a legízletesebbnek, így idén ők emelhették a magasba a győztesnek járó serleget.

Kiváló magyartarkából készítették az ételeket a baráti csapatok (Fotók: Schmidt Ferenc)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában