Tüzek

2022.08.16. 15:28

Az esti órákig dolgoztak a lángok megfékezésén Tolnában!

Avar, gaz és tarló gyulladt meg hétfőn több helyen a Pécs – Kelenföld vasútvonal Tolna megyei szakaszán.

TEOL

Fotó: TMKI

Több helyen is meggyújtotta a vasúti töltés melletti gazos, tarlóval övezett területet a 40-es számú vasúti pályán, Pécs és Kelenföld között közlekedő tehervonat hétfő délelőtt – tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tűzesetekhez összesen tizenhét hivatásos és önkéntes szer hatvanhárom tűzoltója vonult. A vasúti járatokat lassították, maximum 40 kilométert tehettek meg a szerelvények óránként. 

A dombóvári, szekszárdi, bonyhádi, kaposvári, sárbogárdi, siófoki, paksi hivatásos, tamási önkormányzati és önkéntes, továbbá a kurdi és gyönki önkéntes tűzoltók vízsugarak, puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a nádasokat, erdő aljnövényzetét, tarlót, gazos területeket is elérő lángokat. Döbrököz, Csibrák, Regöly, Szakály, Dúzs és Szárazd településeken az esti órákig elhúzódó beavatkozás, amely felszámolását egyes helyeken erőgépekkel is segítették.

A katasztrófavédelem arról is tájékoztatott, hogy  Sárpilisen, a Petőfi utcában két hektár területen égett a gaz, amelynek következtében a lángok elértek egy közeli melléképületet, valamint további épületeket is veszélyeztettek. A szekszárdi hivatásos tűzoltók három vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett tüzet.

Mint azt megírtuk, hétfőn nagy területen égett az avar a vasúti töltés mellett, Dúzs és Csibrák között. A tűz belekapott néhány környező körbálába is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában