Arany, ezüst, bronz

2022.10.07. 07:30

Tamási és szekszárdi érmek a csapatbajnokságról

Székesfehérváron a Bregyói Atlétikai Centrumban rendezték az U18 U16 Ügyességi- és Gátfutó Atlétikai Magyar Csapatbajnokságnak. Megyénk szakosztályai mindenféle színű éremből szereztek egyet-egyet.

TEOL

A Tamási TAM-BAU AC bajnokcsapata és edzői

Fotó: Budai Aladár

A Tamási TAM BAU AC újabb bajnoki címmel zárta a szezont. Az U16-os korosztályú fiúk (2007-2008-as születésűek) kalapácsvető csapatversenyében 49,78 méteres átlaggal lettek magyar bajnokok. A Beke Zétény, Kimmel Tamás János, Kótai János, Győri Máté összeállítású csapatból utóbbi borzolta a kedélyeket, mert az első két dobása érvénytelen lett, így a Lacza András és Beke Géza vezette stáb megnyugodhatott és elkönyvelhette az aranyérmet, amikor az utolsó kísérleténél 42,68 méternél földbe fúródott a kalapács, és lebbent a fehér zászló.

A Szekszárdi Sportközpont Nkft. serdülő fiai a verseny első napján távolugrásban versenyeztek, s itt is a harmadik sorozat döntött. Gréczy Balázs utolsó ugrására 637 centiméterre repült, így csapattársaival, Kiss Bendegúzzal, Péter Mátéval, Radnóti Gergellyel és Lovas Gergővel a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A verseny második napján magasugrásban tovább fényesítették az érmet. Az öt fős csapat – ezúttal Gréczy, Kiss és Radnóti mellett Kocsis Martin és Orbán-Zaják Péter alkották a csapatot – 162 centis átlageredménnyel a második helyen végzett.

Eredmények

Fiúk. Távolugrás: 3. Szekszárdi Sportközpont (Gréczy, Kiss, Lovas, Péter, Radnóti) 549 centiméter. Magasugrás: 2. Szekszárdi Sportközpont (Gréczy, Kiss, Kocsis, Orbán-Zaják, Radnóti) 162 cm. Súlylökés: 4. Szekszárdi Sportközpont (Gréczy, Keller, Kocsis, Radnóti) 10,93..., 7. Tamási TAM BAU AC (Beke, Győri, Kimmel, Kótai) 10,28 méter. Diszkoszvetés: 4. Tamási TAM BAU AC (Beke, Győri, Kimmel, Kótai) 35,26 m. Kalapácsvetés: 1. Tamási TAM-BAU AC (Beke, Győri, Kimmel, Kótai) 49,78 m.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!