Szekszárd városi bajnokság

2022.12.02. 07:38

Izgalmas sakkpartik kedd esténként a Civil Pontban

Tizenkét sakkozó nevezett Szekszárd város nyílt, egyéni sakkbajnokságára.

TEOL

Fotó: Beküldött kép

A torna november 29-én indult, a versenynek 2019 és 2021 után idén is a Szekszárdi Civil Pont ad otthont (2020-ban a koronavírus-járvány miatt maradt el a bajnokság). A játéknapok mindig keddre esnek, 17.30-as kezdéssel, napi két fordulót játszanak, 2x45 perces játékidővel. A bajnoki cím eldöntése mellett ez a forma lehetőséget ad arra, hogy egy hónapon keresztül kedd esténként izgalmas csatákat tudjanak vívni kicsik és nagyok a sakktáblán.

Idén a Mattolna Tehetségkutató Alapítvány mellett a szervezésbe és a támogatásba is beszállt a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft.  Az első három helyezett mellett lesz legjobb szenior díj, illetve az ifjúságiak külön díjazásban részesülnek.

Tizenkét lelkes sakkozó nevezett a tornára és az első keddi játéknapon két fordulót játszottak le. Az első fordulóban az esélyesebbek győztek egy kivétellel: az ifjúsági korú Matejcsek Vajk fél pontot rabolt a rutinos Rudolf László ellen. A második fordulóban már kezdődtek a nagyobb izgalmak: dr. Papp Csaba– Nagybiró László parti hatalmas csatában döntetlennel végződött. Balázs Imre könnyedén verte Heilig Zoltánt, Rudolf László viszont egy utolsó trükkel az időzavarban nyerésre mentette rosszabb állását Gál Péter ellen.

Állás a második forduló után: 1. Balázs Imre 2 pont, 2-4. Nagybiró László, dr. Papp Csaba, Rudolf László 1,5-1,5 pont, 5-8. Heilig Zoltán, Vaszi Albert, Gál Péter, Nagy Kamill 1-1 pont, 9-11. Matejcsek Vajk, Dömény Sándor, Fábián Szilárd 0,5-0,5 pont, 12. Boros Máté 0 pont.

Folytatás december 3-án, kedden, 17.30-tól a harmadik, majd a negyedik fordulóval.

 

Címkék#sakk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!