Adomány

2022.12.06. 18:37

Motoros Mikulások vittek ajándékot a szekszárdi kórházba

Motorra pattantak a mikulások. Délelőtt, a sportcsarnoktól indulva körbe karikáztak Szekszárdon, s végül a megyei kórház gyermekosztálya melletti parkolóban kötöttek ki. Útközben imitt-amott megálltak, mert a Mikulás ajándékot hoz, ők is kínálták szaloncukorral az utcán a gyerekeket, de végül ennél sokkal komolyabb ajándékot hoztak, szintén gyerekeknek, a kórház gyermekosztályának. 

Szepesi László

Fotó: Mártonfai Dénes

Dusa Márk a Gemenc Motoros Egyesület elnöke volt az ötletgazda. Ők már két évvel ezelőtt csináltak egy ilyen Mikulás-gurulást, akkor a mentőknek vittek ajándékot, most pedig, összefogva az Alisca Motoros Egyesülettel és a Tolna Megyei Polgárőr Szövetséggel, a bogyiszlói, a kölesdi, sárpilisi, sióagárdi, szekszárdi és a várdombi polgárőr egyesülettel, a kör végén pénzt, s mellette sok-sok ajándékot, játékokat, képeket, édességet, gyümölcsöt hoztak a gyógyuló gyerekeknek. 

A kórházi parkolóban a motorosok lekapták a bukósisakot, helyette piros Mikulás sapkát húztak, s így adták át az adományokat.

A kórház gyermekosztályát vezető dr. Varga Imre adjunktus elmondta, a kapott pénz most nem közvetlen a gyógyítást szolgálja, hanem a gyógyuló gyerekeknek könyveket, játékokat vesznek, így teszik könnyebbé gyógyulásuk napjait. Néhányan a kis betegek közül szüleikkel ki is jöttek a kórtermekből, úgymond levegőzni, valójában, hogy közelről megnézegessék a motorizált Mikulások járgányait. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában