Visszatekintés

2023.03.20. 09:30

Megkapták végkielégítésüket a szekszárdi cég dolgozói

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció: Shutterstock

25 ÉVE „Budapesten, sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy megkapják a végkielégítésüket azok a szekszárdi húsipari dolgozók, akik eddig hiába fordultak ebben az ügyben bárhová. A szekszárdi cég új tulajdonosa, a Fázis Rt. megvette a dolgozók követelését. Tehát megkezdik kifizetni azt a 64 millió forintot, mely a dolgozók munkatörvénykönyve és a kollektív szerződés szerinti végkielégítésének a különbsége.”

25 ÉVE „a Hőgyész melletti Ürgevár területén, a sertéstenyésztő telepen keletkezett tűzben 360 sertés pusztult el. A feltételezések szerint a gázkazán meghibásodása okozhatta a bajt. Az ebédszünet idején a dolgozók lettek figyelmesek a füstre, mely az egyik épület felöl jött. Lángok nem voltak, csak mérgező füst, mely a szigetelő anyag égése során keletkezett. Ez pusztította el a 360 sertést is.”

25 ÉVE „befejeződött Szekszárdon a Balassa János Szakképző Iskola és Kollégium két napos rendezvénysorozata. Kedden játékos vetélkedők zajlottak az iskolában, majd a Művészetek Házában rendezték a záróünnepséget.”

Hajdan című sorozatunk korábbi cikkeit itt találja!

 

Címkék#Hajdan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában