Kosárlabda

2023.03.22. 18:27

A KSC Szekszárd ügyvezető-elnöke már látja a fényt az alagút végén

Szabó Gergő már látja a fényt az alagút végén, Djokics Zseljko szerint pedig ez a klub attól lett ilyen sikeres, hogy ilyen nagyszerű szurkolótábor áll mögötte.

TEOL

Sokan ellátogattak a Gyűszűbirtokra a KSC Szekszárd ankétjára

Fotó: Denes Martonfai

Régi adósságát törlesztette az Atomerőmű KSC Szekszárd azzal, hogy ankétra hívta a csapat szurkolóit, szimpatizánsait – hangsúlyozta Szabó Noémi szakmai és sportigazgató a 2019 után ismét megrendezett összejövetelen. A Gyűszűbirtokon nemcsak beszélgetésre várták a drukkereket, de vacsorával is megvendégelték. Djokics Zseljko vezetőedző ezúttal főzőtudományát csillogtatta, tradicionális szerb ételkülönlegességgel lepte meg az érkezőket, Fekete Krisztián masszőr – aki a játékosoknak, a stábnak már többször főzött az elmúlt években – pedig egy ízletes vegyespörkölttel rukkolt elő. Bármelyikük megállná a helyét egy tévés főzőműsorban – ezt már mi állapítottuk meg. 

Szabó Gergő gyorsan elhessegetett egy pletykát, miszerint nagyon nehéz helyzetben, csőd szélén van a klub. Mint mondta, valóban nehéz helyzetbe kerültek a elmúlt időszakban, de már látják a fényt az alagút végén, s bízik benne, hogy biztosított lesz a csapat számára a megfelelő anyagi háttér ahhoz, hogy az elmúlt években megszokott színvonalon tudjanak teljesíteni. A jelenleg is futó bajnokságot illetően azt mondta, most jön a szezon legnehezebb része, amelyre jó lenne kiharcolni a pályaelőnyt. Ehhez az kell, hogy a KSC szombaton hazai pályán legyőzze a Serco Uni Győrt, s közben a Sopron Basket is nyerjen az NKA Universitas PEAC ellen. Ez esetben az egymás elleni eredményekkel a Szekszárd megelőzi a pécsieket. 

Az ügyvezető-elnök kihangsúlyozta, hogy voltak váratlan vereségeik, de ez ez benne van a sportban, ugyanakkor a kontinens legrangosabb sorozatában, az Euroligában három győzelmet is szereztek, amivel újfent klubtörténelmet írtak. Végezetül a felsőházi negyeddöntő kapcsán azt mondta, szeretné, ha a szurkolók itthon, és Pécsen is hazai pályát varázsolnának a lányoknak, mert szükségük lesz a buzdításra ahhoz, hogy bejussanak a legjobb négy közé (bár az még nem dőlt el, hogy a KSC vagy a PEAC lesz-e a negyedik, de az már igen, hogy ez a két csapat egymás ellen játszik a negyeddöntős párharcban). 

Djokics Zseljko azt mondta, nem foglalkoznak a múlttal, csakis a győriek elleni szombati meccs jár a fejükben. Aztán pedig készülnek a PEAC ellen, amellyel a kiírás szerint már jövő kedden, jövő pénteken és jövő vasárnap (ha szükség lesz harmadik meccsre) megmérkőznek. A KSC vajdasági származású vezetőedzője kiemelte, az utolsó pár hétben szinte új csapatot kellett építeniük, s azon dolgoztak, hogy a betegeket, sérülteket újra játékba hozzák, hogy velük együtt versenyképesebbek lehessenek a rájátszásra. A drukkerekhez fordulva pedig azt mondta, ez a csapat attól lett ilyen sikeres az elmúlt években, hogy ilyen nagyszerű szurkolótábor áll mögötte, s biztatta a szurkolókat, hogy továbbra is segítsék Studer Ágnesékat. 

Az Atomerőmű KSC Szekszárd szombaton este hat órától méri össze erejét a Serco Uni Győrrel a városi sportcsarnokban.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!