Fizetős parkolás

2023.03.23. 13:00

Elvontathatják autóját a szekszárdi Penny elől

A boltok parkolóinak gépjárművel történő könnyű megközelíthetősége, elérhetősége miatt bizonyos áruházak esetén a Penny bevezette az egy óra időtartam feletti tartózkodásra vonatkozó fizetős parkolást - tájékoztatott a kereskedelmi lánc.

TEOL

A kép illusztráció (Fotó: TN)

Az utóbbi időben egyre több vásárlói jelzés érkezett, hogy egyes Penny-üzleteknél a parkolóban hagyott, nem vásárlási céllal érkező gépjárművek ellehetetlenítik a vásárlók számára a parkolást. Ennek megszüntetése érdekében a vállalat úgy döntött, hogy az érintett üzletek parkolóiban bevezeti az egy óra időtartam feletti fizetős parkolást. Egyébként a külsős cégnek üzemeltetésbe átadott parkolók esetében ez a rendszer már évek óta működik. 

Jó hír azonban, hogy a vásárlók számára – a vásárlást igazoló blokk helyszíni felmutatásával – további 1 órán keresztül díjmentes a parkolás. A díjfizetős parkolókban több helyen is – így például a parkoló és az üzlet bejáratánál egyaránt – megtalálhatók az erre vonatkozó információs táblák.

Azoknál a boltoknál, ahol továbbra sem díjfizetős a parkolás – egyelőre ide tartozik minden Tolna vármegyei üzlet – „magánterületre vonatkozó autó-elvontatás” táblát helyeztek ki, amely azért szükséges, hogy elejét vegyék az otthagyott (roncs)autók elszaporodásának, hiszen ezek is foglalják a helyet a vásárlók járművei elől.

Az üzletlánc az alábbi boltoknál vezette be az egy órán túli díjfizetős parkolást:

Budapest: III. Huszti út, III. Pünkösdfürdő utca, VIII. Hős utca, VIII. Könyves Kálmán körút, X. Kolozsvári utca, X. Sibrik Miklós út, XI. Rétköz utca, XIII. Jász utca, XIV. Füredi út, XVIII. Margó Tivadar utca, XIX. Ady Endre út, XX. Topánka utca, XXI. Kossuth Lajos utca.

Ajka, Alsónémedi, Aszód, Balatonalmádi, Balatonfüred, Balmazújváros, Bátonyterenye, Békéscsaba (Berényi út és Temető sor), Dorog, Dunakeszi, Gárdony, Göd, Gyömrő, Győr (Tihanyi Árpád út), Hajdúnánás, Jászárokszállás, Kaposvár, Kecskemét (Kodály Zoltán tér és Kossuth körút), Kisvárda, Komló, Miskolc (Ilona utca és Soltész Nagy Kálmán utca), Monor, Nagykanizsa (Kalmár utca), Nyíregyháza (Állomás tér), Ózd, Pécel, Pécs (Zsolnay Vilmos utca), Püspökladány, Ráckeve, Salgótarján, Sárvár, Siófok (Vak Bottyán utca), Szeged (Makkosházi körút), Székesfehérvár (Palotai út), Szentes, Szombathely (Körmendi út), Tiszafüred, Üllő, Várpalota, Veszprém (Egyetem utca).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában