Elismerések

2023.03.24. 08:00

A polgárok javaslatait várja a szekszárdi önkormányzat

Hét kitüntető cím, díj adományozása kapcsán várja a polgárok javaslatait a szekszárdi önkormányzat – közölték a szekszard.hu oldalon.

TEOL

Az önkormányzat a Pro Urbe Szekszárd emlékplakett, a Közjóért kitüntető díj, a Szekszárd javáért kitüntető cím, a Hirling Ádám kitüntető díj, a Tormay Károly kitüntető cím, valamint a Triebler Irma kitüntető cím és a Szekszárd Város Díszpolgára kitüntető cím kapcsán várja a javaslatokat. Ezeket írásban, az erre szolgáló űrlap, űrlapok kitöltésével kell eljuttatni április 30-ig Szekszárd polgármesteréhez. Az űrlapokat elektronikusan, vagy postai úton lehet eljuttatni a városvezetőhöz. Az elektronikus leveleket a [email protected] email címre, a papír alapon kitöltött űrlapokat a 7100 Szekszárd, Béla király tér 8. postacímre várják.

A szekszárdi városháza. Fotó: Makovics Kornél

A javaslattételben meg kell jelölni azokat a tényeket és adatokat is, amelyek a kitüntetés adományozását megalapozzák – olvasható a felhívásban. Az űrlapokat ezen a linken találja!

Részletes leírás a kitüntető címekről, díjakról:

1.) Pro Urbe Szekszárd emlékplakett

Pro Urbe Szekszárd emlékplakett adományozható annak a természetes személynek vagy azok közösségének, aki vagy amely a város fejlesztésében, a társadalmi, szociális, kulturális, gazdasági élet bármely területén kiemelkedően hasznos munkát végez, és ennek révén a város értékeit növelő, maradandó eredményt ért el, öregbítette a város jó hírét.

Pro Urbe Szekszárd emlékplakett adományozását települési képviselő, szekszárdi székhelyű civil szervezet, érdekképviseleti szervezet, és bármely, szekszárdi állandó lakóhellyel rendelkező természetes személy kezdeményezheti.

Pro Urbe Szekszárd emlékplakett évente legfeljebb három adományozható.

2.) Közjóért kitüntető díj

Közjóért kitüntető díj adományozható annak a természetes személynek vagy azok közösségének, aki vagy amely Szekszárd városért kiemelkedő jelentőségű tevékenységet folytat, vagy folytatott, és ezzel hozzájárult a város országos vagy nemzetközi hírnevének növeléséhez.

A Közjóért kitüntető díjra bármely szekszárdi állandó lakóhelyű személy, vagy szekszárdi székhelyű jogi személy javaslatot tehet.

Közjóért kitüntető díjból évente legfeljebb hat adományozható.

3.) Szekszárd javáért kitüntető cím

A Szekszárd javáért kitüntető cím annak a szekszárdi székhelyű vagy telephelyű vállalkozásnak adományozható, aki vagy amely  

  a) Szekszárd gazdasági fejlődésének elősegítésében, gazdasági érdekeinek előmozdításában kiemelkedő jelentőségű tevékenységet folytat, vagy

  b) szociális területen a lakosság érdekében, - különösen életszínvonalának javításában, szociális jólétének növelésében - példaértékű teljesítményt nyújt, vagy

  c) egyediségével, egyedülállóságával, újításával, nagy jelentőségű díjjal, PR munkával, vagy egész tevékenységével hozzájárul a város országos vagy nemzetközi hírnevének elmélyítéséhez, öregbítéséhez.

A Szekszárd javáért kitüntető cím adományozására javaslatot tehet bármely szakmai szervezet, érdekképviseleti szerv, természetes személy, civil szervezet.

Évente legfeljebb négy kitüntető cím adományozható.

4.) Hirling Ádám kitüntető díj

Hirling Ádám kitüntető díj annak az önkormányzatnál, vagy az általa fenntartott vagy működtetett intézménynél, költségvetési szervnél foglalkoztatott közalkalmazottnak, munkavállalónak, köztisztviselőnek, ügykezelőnek, valamint az önkormányzat kizárólagos vagy többségi tulajdonában álló gazdasági társaságnál foglalkoztatott munkavállalónak, adományozható, aki

a) munkaköréből fakadó feladatait hosszú ideje, legalább tíz éve tartósan magas színvonalon és eredményességgel látja el;

b) jelentős érdemeket szerzett nagy munkaigényű szakmai feladat végrehajtásában;

c) életpályája alapján példaképül állítható.

A Hirling Ádám kitüntető díj több személy, közösség, munkacsoport között megosztva is adományozható közös tevékenység, együttesen elért kiemelkedő eredmény esetén.

A Hirling Ádám kitüntető díj adományozására javaslatot tehet a munkáltatói jogkör gyakorlója, valamint a munkáltatói jogkör gyakorlójának egyetértésével a polgármester, az alpolgármester, az önkormányzati képviselők, a bizottságok külső tagjai, valamint a szekszárdi működési körű szakmai és civil szervezetek.

A kitüntető díjból évente legfeljebb 3 adományozható.

5.) Tormay Károly kitüntető cím

A Tormay Károly kitüntető cím alapításával Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata kifejezi elismerését Szekszárd város közigazgatási területén az egészségügyi ellátásban tevékenykedő szakemberek iránt, akik hosszú időn keresztül végzett szakmai tevékenységük és elkötelezettségük révén kiemelkedő eredményeket értek el az egészségügyi szakterületen, ezzel hozzájárultak a városi egészségügyi ellátás magas szakmai színvonalú biztosításához.

A Tormay Károly kitüntető cím adományozására javaslatot tehet bármely szekszárdi lakóhelyű természetes személy, szekszárdi székhelyű jogi személy, civil szervezet.

6.) Triebler Irma kitüntető cím

A Triebler Irma kitüntető cím alapításával Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata kifejezi elismerését a Szekszárdon, szociális szakterületen dolgozók iránt, akik hosszú időn keresztül végzett szakmai tevékenységük és elkötelezettségük révén kiemelkedő eredményeket értek el, és munkájukkal jelentős mértékben hozzájárultak a szociális ellátás magas színvonalú biztosításához. 

A Triebler Irma kitüntető cím adományozására javaslatot tehet bármely szekszárdi lakóhelyű természetes személy, szekszárdi székhelyű jogi személy, civil szervezet.

7.) Szekszárd Város Díszpolgára kitüntető cím

Szekszárd Város Díszpolgára kitüntető cím adományozható annak a természetes személynek, aki Szekszárd város és lakossága érdekében kiemelkedő tevékenységet végez vagy végzett, a kultúra, a művészetek, a gazdasági vagy a társadalmi élet bármely területén kiemelkedőt alkotott, és ezzel elősegítette a város fejlődését, öregbítette jó hírét, növelte tekintélyét.

Szekszárd Város Díszpolgára kitüntető cím adományozását települési képviselő, a Közgyűlés bizottsága, szekszárdi székhelyű civil szervezet, érdekképviseleti szervezet, vagy a város lakosságának – a választásra jogosultak legalább 1 %-ának aláírásával megerősített – kezdeményezésére lehet előterjeszteni.

Szekszárd Város Díszpolgára kitüntető cím naptári évenként egy személy részére adható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában