Teol.hu videó

2023.03.25. 15:40

Három megye diákjai pengették a húrokat reggeltől estig (videó)

Immár kilencedik alkalommal szervezték meg Szekszárdon a regionális gitárversenyt pénteken a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Liszt Ferenc Zeneiskolájában.

Farkas Eszter

Kilencedik alkalommal szervezték meg a regionális gitárversenyt.

Fotó: Makovics Kornél

A kilencedik regionális gitárversenyre Tolna-, Somogy- és Baranya vármegyéből érkeztek a diákok, tudtuk meg a gitár tanszak munkaközösségi vezetőjétől, Tóth Mónikától.

– Az első regionális versenyt Környei Miklós szervezte meg, mondhatni ő a verseny szellemi atyja, így természetesen a zsűri tagja is, Kovács Krisztinával, a budapesti Dohnányi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola gitártanárával és Gyermek gitárzenekarának vezetőjével együtt. A gyerekek öt korcsoportban indulnak tizenöt iskolából tizenkilenc felkészítőtanárral, ebből is látszik, hogy idén is rengetegen jelentkeztek, még a csillárról is gitár lóg – jegyezte meg még pénteken viccesen Tóth Mónika.

A gyerekek felkészítőtanárai zenetörténeti korszakok szerint választották ki a versenyen előadott műveket. Összesen hetvenkilenc diák indult a megmérettetésen, közülük negyvenen szóló kategóriában, de ezenfelül tizenkét kamaracsoport is jelentkezett.

A diákok felkészítő tanárai: Lászlók Éva, Molnár Márta, Tóth Mónika (Garay - Szekszárd), Kovács Dóra (Kodolányi - Pécsvárad), Szabados László (Pro Artis - Paks), Orbán István (Kanizsai - Bátaszék), Büki Richárd Rezső (AMI - Bóly), Szekrényesy Béla (Liszt Ferenc - Kaposvár), G. Móder Anikó, Tóth Gábor Álmos (AMI - Kozármisleny), Kramenstetter Ádám, Popovics Roland (Diabelli - Kozármisleny), Buzás Tímea (Erkel - Komló), Juhász Tibor László (Schneider - Mohács), Sára Erika (Apáczai - Pécs), Schrempfné Lóki Gabriella (Liszt- Pécs), Majsai Levente (Ciszterci - Pécs), Bognár-Volenszki Betti (Vak Bottyán - Siófok), Kovács Dóra (Wosinsky-Tolna).

Cikkünk csak a helyi eredményeket közli, a teljes eredménylistával később egészül ki.

Az első korcsoportban arany minősítést szerezett Nemes Miklós (felkészítő tanára: Tóth Mónika) és Pulcz Donát (felkészítő tanára: Molnár Márta).

A második korcsoportban arany minősítésben részesült Szegedi Viktória (felkészítő tanára: Lászlók Éva). Ezüst minősítést Túri Cecília (felkészítő tanára: Tóth Mónika) és bronz minősítést Katona Zoárd (felkészítő tanára: Molnár Márta) kapott.

A negyedik korcsoportban ezüst minősítésben részesült Régi Emese Viktória (felkésíztő tanára: Tóth Mónika).

Az ötödik korcsoportban ezüst minősítést szerezett Keserű Dorka Panna (felkészítő tanára: Lászlók Éva) és Fonyódi Ádám (felkészítő tanára: Molnár Márta).

A kamara csoportok közül arany minősítést Rádi-Aszódy Emma és Régi Emese Viktória duója szerzett. Ezüst minősítést a Tóth Hanna-Túri Cecília duó és Csizolszki Ákos, Papp Zoltán József, Végh Zétény triója érdemelt (felkészítő tanáruk Tóth Mónika). A Szerenád Gitáregyüttes szintén ezüst minősítést kapott (felkészítő tanáruk: Molnár Márta). A nagydíjat Volf Nóra kapta a paksi Pro Artis Alapfokú Művészeti iskolából, illetve tanára, Szabados László a felkészítő tanári különdíjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában