Senki nem volt bekötve

2023.03.27. 09:52

Öt súlyos és egy könnyű sérültje volt a hétvégi balesetnek Bátaszéknél

A balesetet okozó autóban három gyermek is utazott. A kocsiban nem volt gyermekbiztonsági rendszer, ráadásul az elöl utazó szülők sem voltak bekötve, derült ki a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

TEOL

A kocsiban nem volt gyermekbiztonsági rendszer, ráadásul az elöl utazó szülők sem voltak bekötve (Fotó: police.hu)

Mint azt megírtuk, balesetről érkezett bejelentés 2023. március 25-én délután fél kettőkor a rendőrségre. Egy 29 éves bátaszéki férfi közlekedett autóval Bonyhád felé az 5603-as úton. A sofőrön kívül a kocsiban utazott elöl az élettársa, a hátsó ülésen pedig három gyermek is, akik három, nyolc és kilencévesek. Egyikük sem ült gyermekbiztonsági rendszerben, és a biztonsági övük sem volt bekapcsolva. Az autó vezetője egy jobbos kanyarban átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött egy szabályosan közlekedő Toyota elejének, majd oldalára borult.

A balesetet megelőzően egyedül a vétlen autó sofőrje használta az övét. A helyszínre több mentőhelikopter is érkezett. A gyermekek közül egyikük könnyebben sérült meg, mindenki másnak súlyos sérülései lettek.

(Fotó: police.hu)

 A napokban indított országos baleset-megelőzési kampányt a Magyar Rendőrség „CSATLAKOZZ” elnevezéssel,  amelyben felhívja a figyelmet a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, azok megkérdőjelezhetetlen fontosságára. A kampánynyitó közleményt itt olvashatják.

Mint írják, a passzív biztonsági eszközök használata életet menthet. A rendőrség kér minden közlekedőt, hogy használják biztonsági övet, gyermeküket pedig rögzítsék gyermekbiztonsági rendszerben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában