Labdarúgás

2023.03.29. 18:46

Négy perc alatt lerendezte a Kecskemét elleni bajnokiját a Majos

A Közép csoportban szereplő Majosi SE 3-0-ra legyőzte a Kecskeméti TE második számú csapatát az NB III-as focibajnokság szerdai meccsén.

Rónai Gábor

Kardos Ernő együttese nagyszerűen kezdett, s négy perc alatt kétgólos előnyre tett szert. Előbb Sajnovics Milán, majd pedig Lőrinc Dániel lépett ki a védők között, és szerzett gólt. A ket találat kísértetiesen hasonlított, mindkét támadó a jobb alsóba lőtte a labdát. Meg is nyugtatta a majosiakat a két gól, uralták a meccset a hazaiak, akik könnyedén passzolták ki a fiatal kecskemétieket. 

Keczeli Krisztián harcol ellenfelével. Fotó: Makovics Kornél

A vendégek semmi veszélyt nem jelentettek, játékuk tökéletesen tükrözte a tabellán elfoglalt tizenhetedik helyezésüket. Akadt még egy-két majosi megindulás, de ezek már nem hoztak újabb gólt. A fordulás utánra is megmaradt a hazaiak támadókedve, akik csak azért nem növelték előnyüket, mert a jónál is a jobb helyzetet keresték. Sajnovics Milán például egy az egyben tört kapura, de ahelyett, hogy gólt lőtt volna, Petrovics Tamást akarta megjátszani...

Félő volt, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, szerencsére nem így lett. Vukman Donát azután, hogy egy vendégakció során nagy bravúrt mutatott be, a hajrában kivédett egy tizenegyest, így nem kellett izgulni a hajrában. Igaz, egy kiállítás miatt a vendégek az utolsó félórában már tíz emberrel játszottak. A legvégén pedig jött Lizák Péter, aki rutinosan húzta el a labdát védője mellett, majd balról, tíz méterről a bal alsóba gurított. A majosiak – akik tavaly augusztus után szereztek egy bajnokin három gólt – rendkívül fontos győzelmet arattak, s sikerükkel nyolc pontra elléptek a veszélyes zónától.

NB III, Közép csoport, 28. forduló

Majosi SE–Kecskeméti TE II 3–0 (2–0)
Majos, V: Sipos K. (Májer G., Szkrajcsics P.)
Majos: Vukman – Széles, Tratnyek, Pál A. (Lakatos-Lengyel, 85.), Kugli – Budai I., Nagy N. (Lizák P., 78.), Keczeli (Bognár D., 63.) – Lőrinc D., Sajnovics, Petrovics (Hock, 63.). Vezetőedző: Kardos Ernő. 
Kecskemét II: Cseh B. – Szamosi Cs., Hatvani, Major Sz. (Kovács Á., 63.), Győri B. (Bellák M., 79.), Bodor (Kuchta, 73.), Győri Á., Barkóczi, Szalai Sz., Györgye M., Lovas (Major E., 27.). Vezetőedző: Virágh Ferenc. 
Gólszerző: Sajnovics (3.), Lőrinc D. (4.), Lizák P. (92.). Kiállítva: Barkóczi Á. (58.).
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!