Visszatekintés

2023.05.27. 11:47

Emberéletet is követelt a vihar

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Sz. Á.

A kép illusztráció.

60 ÉVE is megrendezte a hagyományossá váló borversenyt a szekszárdi járási és városi tanács mezőgazdasági osztálya. „A járási versenyben a fehér borok között első díjat nyert Gutai Ferenc faddi, 1959-es rizlingje. Második Ivanizs István decsi, harmadik Bogár Andrásné decsi bortermelő bora lett. A vörösborok versenyében első  lett a sióagárdi hegyközség tagjának, Horváth Jánosnak 1962-es évjáratú vörösbora. Második lett a sárpilisi Új Március Tsz 1962-es, harmadik Bogár István őcsényi bortermelő 1961-es évjáratú vörösbora. A városi borverseny végeredménye a következő: a fehér borok versenyében első lett Háromházi György 1962-es rizlingjével, második a szőlőszakcsoport, harmadik Budai Mátyás bora. A vörösborok versenyében első Dombai Gyula, második a szőlő szakcsoport, harmadik Tam József bora.”

60 ÉVE az eső pusztító vihar formájában érkezett a megyébe. „A villámcsapás emberéletet is követelt. F. I. 84 éves szövetkezeti nyugdíjas a mözsi határban kapált. A vihar idejére is kint rekedt a krumpliföldön és a villám halálra sújtotta. A tengelici határban a Petőfi Tsz öttagú női munkacsapata a magasfeszültségű vezeték közelében haladt a vihar idején. A villám az asszonyok közé csapott, többen elájultak.”

60 ÉVE a Szekszárdi Dózsa vendégeként érkezett a vármegye székhelyére az ökölvívókból álló osztrák rendőrválogatott. A Lajtán túliak meg is mérkőztek a vendéglátókkal, de túl sok babér nem termett számukra. A szekszárdi csapat 14:6 arányú, stílszerűen szólva kiütéses győzelmet aratott.

Hajdan című sorozatunk korábbi írásait ide kattintva olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában