Teol.hu videó

2023.05.29. 15:00

Helikopterek, fegyverek és rengeteg ember az őcsényi reptéren (videó)

Helikopterek landoltak vasárnap az őcsényi repülőtéren. A két gép – egy rendőrségi és egy katonai – az V. Pünkösdi Égi Túra és Közlekedés Biztonsági Nap legnépszerűbb látnivalói közé tartoztak.

Hanol Erzsébet

Sokakat vonzott a biztonsági öv szimulátor kipróbálása is, illetve a kutyás bemutató, amit a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Budapesti Rendőr-főkapitányság kutyásaival együtt tartott. Volt többek között rendőrségi motoros bemutató, az érdeklődők a szervezetnél használt fegyvereket is megismerhették és katonai technikai bemutatót is láthattak. 

Fotó: Makovics Kornél

Képviseltette magát a katasztrófavédelem, a kilátogatók az egyik szekszárdi tűzoltóautót, és annak felszerelését is megtekinthették, illetve katonai hagyományőrzők is érkeztek. A program részeként felvonulást tartottak Őcsény és Decs utcáin a rendőrségi és a katonai járművek.

A programot az őcsényi önkormányzat a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal közösen szervezte. 

Komlósiné Kiss Anett szóvivő elmondta, hogy a rendezvény egyik célja, hogy kötetlen módon tudják közelebb hozni az emberekhez a rendvédelmi szerveket, és megmutassák, hogy nem kell félni, szükség esetén bármikor segítségért fordulhatnak az egyenruhásokhoz. Aki pedig elhivatottságot érez magában, a helyszínen tájékoztatást kaphatott arról, miként csatlakozhat a rendőrség, vagy éppen a honvédség kötelékéhez. 

A program mintegy ezer érdeklődőt vonzott. Családi jellegét erősítette, hogy a gyerekeket népi játszóház és a bonyhádi önkéntes tűzoltók jóvoltából habparty is várta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában