Viharkárok

2023.06.07. 09:14

Lapátolják a sarat Kétyen a tegnapi özönvíz után

A polgármesteri hivatal dolgozói és a lakók is dolgoznak a károk elhárításán Kétyen, tudtuk meg Gödrei Zoltántól.

TEOL

Egy autót árokba sodort a villámárvíz Kétyen (Beküldött kép)

A polgármester elmondta, a kedd estihez hasonló villámárvízre a településen utoljára 1970-ben volt példa. Az egyik kétyi lakóház szuterénjében nyolcvan centiméter magasan állt a víz, de a hirtelen lezúduló eső két autót is elsodort. Az egyik az árokban állt meg, a másikban pedig komoly kár keletkezett. 

A Rákóczi utca tíz centis sár ellenére járható. Holnap megérkezik az a Bobcat rakodó, amelyet egy volt kétyi lakó ajánlott fel a községnek, ezzel, ha egy kicsit szikkad a hordalék, könnyebben tudnak majd dolgozni. Gödrei Zoltán azt is elmondta, az érintett utca felső részének vízelvezetését nemrégiben oldották meg, az alsó szakasz átereszeinek rendbetételére pedig a napokban adtak be pályázatot.

Mint arról beszámoltunk, több mint húsz helyre riasztották vármegyénk tűzoltóit a koraeste lezúduló eső miatt. Főként Paksról, Bölcskéről, illetve Dombóvárról érkezett a legtöbb segítségkérés.

Pakson a Hősök terén egy szuterént árasztott el az eső, Dombóváron, a Kosztolányi utcában egy aknából szivattyúztak ki vizet a tűzoltók, míg Baján, egy tanyán az udvarból folyt be a víz a lakóházba, a Vajda János utcában pedig egy autót toltak ki az összegyűlt vízből a tűzoltók. Az egységek folyamatosan dolgoznak a káresetek felszámolásán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában