Az olvasás népszerűsítése

2022.05.16. 15:32

Új élet régi olvasmányainknak – Könyvcsere-pont létesült Szombathelyen a Városháza előtt - fotók

Tavaly nyáron indult a Bookline könyvcsereprogramja. Budapest, Pécs, Debrecen és Győr után a vasi megyeszékhelyen is Lapozó könyvcsere-pont létesült a Városháza előtti téren.

Tóth Kata

Forrás: Unger Tamás

Az átadón Gál Cintia, a Libri-Bookline Zrt. brand managere kettős céljukat emelte ki: a fenntarthatóságot és az olvasás népszerűsítését. Mint mondta, ezekből alakult a könyvcsere-pont koncepciója. A Lapozók többfunkciósak: bárki elhelyezheti ott megunt könyveit és ingyenesen vihet el köteteket akár kölcsön, akár örökbe. Ha kedve tartja, a helyszínen is olvashat. A kezdeményezést 250 könyvvel támogatták. Szombathely önkormányzata kötött együttműködést a kulturális vállalattal. – Kézbe vehető könyveket olvasni jó – mondta köszöntőjében Horváth Soma alpolgármester és mindenkit arra biztatott, látogassa meg a pontot, vigyen és cserébe hozzon könyvet. Négy szombathelyi írónő – Rozán Eszter, Náray Mia, Kőszegi-Arbeiter Anita és Németh Krisztina – helyezte el saját könyveit tegnap a Lapozó polcaira. Az átadón közreműködött Doma Bence dalszerző-gitáros-énekes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában