Rangos elismerés

2022.05.20. 08:00

A haza védelméért tesznek, dolgoznak - Lapunk újságíróját, Merklin Tímeát is kitüntették

Elismeréseket adtak át szerdán a magyar honvédelem napja alkalmából. A budapesti Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban a 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalj két Vas megyei önkéntes területvédelmi tartalékosát – Prátpál Ferencet és lapunk újságíróját, Merklin Tímeát is kitüntették.

Vas Népe

Merklin Tímea és Prátpál Ferenc a Stefánia-palotában, kezükben az elismeréssel

 Magyarország honvédelme érdekében végzett tevékenységéért, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség kiemelten fontos feladatai megvalósításának támogatásáért dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Honvédelemért kitüntető cím III. fokozatát adományozta Prátpál Ferenc nyugállományú őrnagynak és Emléktárgyat Merklin Tímea önkéntes területvédelmi tartalékos törzsőrmesternek. 

A magyar honvédelem napja alkalmából a minisztérium társadalmi szervezetek képviselői részére rendezett ünnepségén Szabó István honvédelmi államtitkár emlékeztetett: a magyar honvédelem napját 1992 óta ünneplik május 21-én, megemlékezve Buda várának 1849- es visszafoglalásáról. Mint mondta, a Magyar Honvédség célja elsődlegesen Magyarország, a magyar emberek védelme. A hivatásos és szerződéses katonák mellett az egyre növekvő számú tartalékos katonák is a haza védelméért dolgoznak. 

Az ünnepi beszéd után Bozó Tibor vezérőrnaggyal, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnökével és dr. Kovács Vilmos ezredessel, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnokával adta át az elismeréseket a Honvédelmi Minisztériummal és a Magyar Honvédséggel együttműködő, a honvédelem érdekében tevékenykedő és a katonai hagyományokat, történelmi emlékeket ápoló társadalmi szervezetek képviselőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában