Jelentős mennyiség

2022.05.27. 15:00

Szombathelyi családi ház alagsorában termesztette a marihuánát - Akár életfogytiglani is járhat érte

Vádat emeltek azzal a férfivel szemben, aki kábítószer kereskedelem céljából, szombathelyi családi házának alagsorában nevelt 123 tő kender növényt. A lefoglalt 123 tő kannabisz növény száma, valamint a bennük és a marihuánában lévő kábítószer mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát

Vas Megyei Főügyészség

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A Vas Megyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Vas Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki a vád szerint a 2021. év elejétől a szombathelyi családi házának alagsorában termesztett 123 tő kender (kannabisz) növényt azért, hogy a kábítószerrel kereskedjen. Ezt meghaladóan a vádlott az általa pontosan meg nem állapítható időben termesztett kender növényről leszüretelt és készletezett marihuánát kábítószer-kereskedelem céljából. 

A lefoglalt 123 tő kannabisz növény száma, valamint a bennük és a marihuánában lévő kábítószer mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A Vas Megyei Főügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetés, pénzbüntetés és közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabását, illetve a lefoglalt kannabisz növények és marihuána, valamint a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközök elkobzását indítványozta. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék fog dönteni. A vádlott terhére rótt bűncselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában