Vas Népe akció

2022.05.29. 07:30

Gyereknapi kívánság: lovas és kutyás rendőrök tartottak bemutatót Körmenden - fotók

Örömmel teljesítette a Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola 2. a osztályának gyermeknapi kívánságát a Körmendi Rendvédelmi Technikum. A gyerekek a rendőrök változatos munkájával ismerkedhettek.

Tóth Judit

A gyerekek a rendőrök által használt lovakkal is megismerkedhettek a látogatás során

Forrás: Szendi Péter

 A kívánságot az egyik kisdiák édesanyja, Dobi Ildikó juttatta el szerkesztőségünkbe, aki eredetileg két fiát, a nyolcéves Bencét és a kétéves Dávidot vitte volna el a gyermeknapi programra. Aztán kiderült, hogy Bence osztályából sokakat érdekel a rendőri hivatás, így módosult a kérés. Végül az egész osztályt vendégül látta a Körmendi Rendvédelmi Technikum. 

 

Az eseményen tiszteletét tette Hollósi Gábor rendőr ezredes, az iskola igazgatója is. A Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola másodikos osztálya gazdag program részese lehetett, hiszen protektorba öltözött diákok, egy lovas egység, illetve kutyás rendőrök mutattak be rendkívül látványos gyakorlatot. A kicsit sem megszeppent gyereksereg beülhetett a rendőrautókba, kézbe vehette a gumibotot, beszélgethetett a rendőrnek tanulókkal, valamint a már végzett rendőrökkel. A gyerekeket visszavárják a rendészeti iskolába a jól sikerült közös program után, amely nemcsak a kisiskolásoknak, hanem a vendéglátóknak is boldog perceket okozott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában