Időjárás

2022.08.08. 07:46

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Vas megyére, jégesőre is lehet számítani

A zivatarok veszélyei miatt van érvényben a citromsárga riasztás. A délelőtti órákban jobbára a megye déli részein lehet csapadékra számítani.

vaol.hu

Forrás: VN-archív

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a fátyol- és gomolyfelhők mellett az ország nagy részén sok napsütés várható, de erősebben felhős területek, illetve időszakok is várhatók - elsősorban a Dunántúlon. Szórványosan valószínű záporeső, zivatar, legnagyobb eséllyel a Dunántúlon és délutántól a Tiszántúlon alakulhat ki csapadék. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, főként az északkeleti megyékben erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 33 fok között alakul, de a Dunántúlon néhol hűvösebb is lehet. Késő estére 20, 27 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, azaz citromsárga riasztást adott ki a zivatarok veszélyei miatt Vas megyére is. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. 

Forrás: met.hu

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A tartós hőség okozta tünetek mellett a megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!