20 éves lehetett a hal

2022.08.15. 15:00

Kapitális hal akadt a horogra Zsennyén - Tapasztalt horgászok fogták ki a 40 kilogrammos harcsát - fotó

A közelmúltban, a zsennyei horgásztavon megtartott harcsafogó versenyen két, 35 kilogramm feletti halat is kifogtak. Egyik sem mindennapi teljesítmény.

vaol.hu

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

Jó hangulatban telt a verseny. A részvevők örömét pedig a kifogott halak mérete tovább fokozta. Ilyen kapitális fogás nem mindennap történik.

Németh Krisztián, a tó tulajdonosa elmondta: a Fehérvárcsurgóról érkezett baráti társaság igazán eredményes fogással büszkélkedhet. Kishal csalival sikerült kifogniuk egy 187 centiméteres, 40 kilogrammos harcsát. A halak életkora húsz év körül lehet. Másnap pedig egy 35 kilogrammos halat fogtak ki. A srácok tapasztalt horgászok, 80 kiló feletti példányt is sikerült kifogniuk, azaz ők már hozzászoktak az ilyen nagy méretekhez. Az ekkora hal kifogása nagy fizikai erőnlétet is igényel.

Megtudtuk, a zsennyei horgásztavon az eddigi legnagyobb fogás az volt, amikor egy 74 kilogrammos harcsa akadt horogra. A tulajdonos szerint lehetnek még fél mázsa körüli példányok a tóban, úgyhogy nem lenne meglepő , ha újabb kapitális fogásról érkeznének hírek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában