Szabálytalanul

2022.08.17. 10:01

Nagyon sok a gyorshajtó a megyében - Több mint félezer autóst mértek be egy hét alatt Vasban

Vas megye útjain is fokozott figyelmet kapott az elmúlt héten a sebesség-ellenőrzés.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: Pixabay

A „ROADPOL Speed” elnevezésű, európai szintű ellenőrzés során a Vas megyei rendőrök is fokozott sebesség-ellenőrzést hajtottak végre a megye útjain 2022. augusztus második hetében. Az ellenőrzés célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a szabálytalanul közlekedő járművezetők forgalomból történő kiszűrése.

Az ellenőrzés ideje alatt munkatársaink összesen 603 esetben intézkedtek sebességtúllépés miatt. A rendőrök 87 alkalommal meg is állították a szabályszegőket. Közülük 42 járművezetővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, míg 45 sofőrrel szemben eljárást kezdeményeztek. Megállítás nélküli ellenőrzés során pedig összesen 516 esetben rögzítettek gyorshajtást az egyenruhások, ezekben az esetekben az üzemben tartó közigazgatási bírságra számíthat - tájékoztat lapunkhoz eljuttatott közleményében a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a sebességhatárokat! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában