Születésnap

2022.10.03. 12:39

Villámcsődület volt a Berzsenyi könyvtárnál - fotók, videó

Flashmobot, azaz villámcsődületet tartottak az idei Országos Könyvtári Napok keretében hétfőn délelőtt a Berzsenyi könyvtárnál. A szombathelyi Paragvári Utcai Általános Iskola diákjai ezzel a látványos módszerrel fejezték ki ragaszkodásukat a hetvenedik születésnapját ünneplő intézmény iránt.

Bege Botond

Hétfőn flashmobbal ünnepelte 70. születésnapját a Berzsenyi Dániel Könyvtár

Fotó: © Unger Tamás

A születésnapon idősebb olvasók ajándékot adtak át a gyerekeknek - ezzel jelképesen átadva a stafétát a fiatalabb generációnak.

 

Dr. Baráthné Molnár Mónika, a könyvtár igazgatója köszöntőjében elmondta: hetven év elteltével a mutatók szerint a könyvtárakra még mindig van igény. Hogy ez a továbbiakban is így maradjon, fontos feladat, hogy a jövő olvasóit is becsalogassák a könyvtárba. Hozzátette: biztató a helyzet, hiszen sikeresen működik a helyi gyermekrészleg, és a kistelepülési könyvtári ellátás keretében is rengeteg kisgyereknek tartanak könyvtári programokat megyeszerte.

A köszöntő után kicsik és nagyok is körbeállták az épületet, ezzel jelképesen is átölelve a könyvtárat születésnapja alkalmából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában