Rendőrségi hír

2022.11.26. 08:02

Összesítő Vas megyéből - Ittas vezető, kerékpáros balesete Sárváron

Egy kerékpáros sérült meg az utakon és ittas járművezetővel szemben is intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában.

vaol.hu

Forrás: police.hu

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. november 25-én 5 óra és 2022. november 26-án 5 óra közötti időben egy, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink három, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Egy sárvári lakos személyautóval közlekedett Sárváron a Sársziget utcában. Haladása során az útkereszteződésben nem biztosított elsőbbséget egy ott közlekedő kerékpárosnak és összeütköztek. A balesetben a kerékpáros könnyű sérüléseket szenvedett. A Sárvári Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.   

A romló látási viszonyok komoly veszélyforrásnak számítanak, ezért különösen fontos a láthatóság és a járművek kivilágítása.

Ne feledjék, az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért a közlekedés résztvevői tehetnek a legtöbbet azzal, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekednek!

Az egyenruhások egy ittas járművezetővel szemben is intézkedtek az elmúlt 24 órában. Egy 58 éves sofőrrel szemben Csörötnek térségében mutatott pozitív értéket az alkoholteszter. A járművezetőt további mintavételre előállították és vele szemben – vezetői engedélyének elvétele mellett – büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Vas megyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is - olvasható a police.hu-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában