Készülődés

2022.11.26. 17:45

Családi nap Szombathelyen - Lelki feltöltődés az ünnep előtt - fotók

A Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága egyházmegyei családi lelki napot tartott szombaton a Brenner-iskolában. A legkisebbeknek szórakoztató programokkal, az ifjúságnak és a felnőtteknek szellemi feltöltődéssel szolgált a rendezvény.

Polgár Patrícia

Fotó: Szendi Péter

A megjelentek több előadást is meghallgathattak a nap folyamán - egybe pedig aktívan be is kapcsolódhattak. Közvetlenül ebéd előtt kérdezz-felelekre invitálták őket a püspökök: Varga László kaposvári megyéspüspök, dr. Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye püspöke és Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök. Érkezett feléjük kérdés a házasság kötelékének megőrzéséről, szeretteinknek való segítségnyújtásról, a megbocsátás fontosságáról. Az egyik kérdezőt az érdekelte, miként vélekedik egy katolikus püspök arról, hogy a karácsonyvárás időszaka egyre inkább kitolódik. Fekete Szabolcs Benedek elmondta: ahogyan a világ megéli ezt az időszakot, az nem a mi kezünkben van, ez egy biznisz.

 - A mi kezünkben az van, hogy a saját családjainkban, a saját egyházmegyénkben hogyan éljük meg az adventet. Nincs más lehetőségünk, mint szemben úszni az árral és tisztának maradni. Készülnünk kell, de az ünnep lényege veszik el azzal, ha idejekorán elkezdjük a karácsonyt ünnepelni. Az advent lényege a ráhangolódás – fogalmazta meg a segédpüspök.

A kamasz és kisiskolás gyermeket nevelő családoknak szóló előadásokat követően a családi napot szentmisével zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában