Mondjunk közösen nemet a szankciókra!

2022.11.29. 19:53

Sárvárra érkezett a Fidesz-KDNP országjáró sorozata

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos érkezett kedd este az újabb nemzeti konzultáció jegyében indított országjárás sárvári állomására Ágh Péter országgyűlési képviselő meghívására.

Vas Népe

Nyitrai Zsolt a fórum előtti sajtótájékoztatón a nemzeti konzultációs kérdőív kitöltésére biztatott

Fotó: Ohr Tibor

A Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjárás keretében a Zene Házában tartott fórumot megelőző sajtótájékoztatón Nyitrai Zsolt kiemelte: a magyarországi dollárbaloldal a mai napig kiáll az elhibázott brüsszeli szankciók mellett, amelyek egekbe emelték az energiaárakat és elhozták a magas inflációt. Ezért is fontos, hogy minél többen vegyünk részt a nemzeti konzultációban, amely a brüsszeli szankciókról szól. 

– Európában elsőként és egyedüliként kérdezzük meg a választópolgárokat arról, mi a véleményük a hibás szankciókról. Eddig több mint 700 ezren tették meg ezt, ami a kormányzat számára mind Brüsszelben, mind Budapesten komoly erőt ad majd, amikor ki kell állnia a nemzeti álláspont mellett – tette hozzá.

Forrás: Ohr Tibor

Ágh Péter országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: – Minden magyar ember a bőrén érzi, mit jelent Brüsszel elhibázott energiaszankciós politikája, amely megbukott. Ezt tükrözi az is, hogy az elmúlt időszakban Észak-Vas megye polgármestereinek több mint 90 százaléka támogatta a Megyei Jogú Városok Szövetségének felhívását, amelyben Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez fordultak, rámutatva egyebek mellett arra is, hogy milyen helyzetbe hozta a településeket a háború és a brüsszeli szankciók. Mindez világossá teszi, hogy a béke és a szankciós politika feladása közös ügyünk, ez szolgálja az építkezést.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában