Összegzés

2022.12.01. 10:18

Elképesztő: 15 baleset történt az elmúlt 24 órában Vas megye útjain - két sofőr is ittas volt

Két ittas sofőr is balesetet okozott az elmúlt 24 órában.

Police.hu

Forrás: Horváth Balázs

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. november 30-án 5 óra és 2022. december 1-jén 5 óra közötti időben egy, súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. A rendőrök tizennégy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek - írja hivatalos oldalán a rendőrség. 

Ahogy arról beszámoltunk, súlyosan megsérült egy mezőgazdasági jármű vezetője abban a közlekedési balesetben, amely tegnap a késő délutáni órákban történt a 84-es számú főúton, Sajtoskál térségében. Egy 46 éves férfi személyautóval közlekedett a főúton Simaság felől Tompaládony irányába. Haladása során későn észlelt egy, vele azonos irányba közlekedő mezőgazdasági járművet és a hátuljának ütközött. Az ütközés következtében a lassú jármű felborult, a személygépkocsi a menetiránya szerinti bal oldali vízelvezető árokba csapódott. A balesetben a mezőgazdasági jármű vezetője súlyosan megsérült. A személygépkocsi vezetőjével szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre is sor került. Az eset körülményeit a Sárvári Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja. 

Anyagi kárral végződött közlekedési balesetnél intézkedtek a rendőrök tegnap a délutáni órákban, Körmenden, a Dankó Pista utcában. A balesetet okozó sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért vele szemben további mintavételre is sor került. A helyi gépkocsivezetővel szemben, vezetői engedélyének elvétele mellett járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult a Körmendi Rendőrkapitányságon.

A Vas megyei rendőrök napi szinten intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában