Teremfoci

2023.01.28. 17:20

A csákányiaké lett a kupa - Ujj Kristóf nevére keresztelt emléktornát rendeztek Gersekaráton

A Csákánydoroszló csapata nyerte a győrváriakat és a vasszécsenyieket megelőzve a III. korcsoportos Kölyök Kupa teremlabdarúgó tornát Gersekaráton.

SD

Fotó: © Unger Tamás

A Gersekaráti Általános Iskola Sály Gyula testnevelő irányításával idén 27. alkalommal rendezte meg 10 csapat részvételével a hagyományos III. korcsoportos Kölyök Kupa teremlabdarúgó tornát. A rendezvényt a nyáron tragikus körülmények között elhunyt tanítványuk emlékére ettől az évtől Ujj Kristóf Emléktorna – Kölyök Kupának nevezik.
A szervezők a 10 csapatot három csoportba sorolták, amelyek közül kettőben egy-egy triót, míg a harmadik csoportban egy kvartettet alakítottak ki. Az ”A” jelű trióban Győrvár, Gersekarát és Csehimindszent csatázott egymással. A ”B” jelű lett a kvartett, ebben Püspökmolnári, Őriszentpéter, Egervölgy és Vasszécseny csapata kapott helyet. A ”C” csoportban Vasvár, Csákánydoroszló és Ják együttese csapott össze egymással. A szabályok értelmében a csoportok éllovasai körmérkőzések során döntötték el, ki nyeri az emléktornát. A csoportmásodikok a 4-6. helyért futottak, a harmadik helyen végzők pedig a 7-9. helyekért küzdöttek meg. Az egyetlen négyfős csoport utolsó helyezettje búcsúzott a további küzdelmektől.
Az idei Kölyök Kupán a focilabda mellett az ugrókötél is komoly szerepet kapott. Döbör Nóra és Döbör Lili jóvoltából egy színvonalas kötélugró bemutatót láthattak a résztvevők. A testvérpár közül Nóra országos bajnoknak vallhatja magát a sportágban, míg Lili többször Vas vármegyei bajnok.
A rendkívül izgalmas és színvonala mérkőzések sokaságát hozó Ujj Kristóf Emléktornán végül a Csákánydoroszló csapata emelhette magasba a kupát, amelyet az Ujj család képviseletében Ujj Kristóf testvére, Ujj Krisztina adott át. A második helyen a Győrvár, a harmadikon pedig a Vasszécseny gárdája végzett. A kapufarúgó verseny győztese a jáki Varga Bálint lett. A torna legsportszerűbb csapata a Vasszécseny volt. A gólkirályi címet a püspökmolnári Lakatos Lénárd szerezte meg. A Kölyök Kupa legjobb kapusának Kánya Lászlót (Győrvár), legjobb játékosának Horváth Barnát (Csákánydoroszló) választották. A legjobb hazai játékos a gersekaráti Tompa Kornél lett.

Címkék#teremfoci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában