Áll a bál

2023.02.03. 13:00

Esőfelhő és vámpír-szakács – jelmezbemutatót is rendeztek a vépi Hatos-iskola farsangján - fotók, videó

A farsangi időszak kellős közepén járunk – egymást érik a jelmezbálok a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban, baráti társaságokban – délelőtt a Hatos Ferenc Általános Iskolában néztük meg, minek öltöztek be a gyerekek.

Tóth Kata

Forrás: Szendi Péter

A diákönkormányzat napja, tanítás nélküli munkanap volt a pénteki a Hatosban – hagyományosan ilyenkor rendezik a farsangot. A pandémia évei alatt az osztálytermekben buliztak a gyerekek – most megint az összes diák összegyűlhetett az aulában: rácsodálkoztak egymás jelmezeire és bemutatták a kreatívnál kreatívabb maskarákat. Focista, kalóz, hókirálynő, viking, egyiptomi istenség, mesterien elkészített kólás flakon és túrórudi mutatkozott be a zsűrinek; Wednesday, Harley Quinn és vámpír szakács borzolták a kedélyeket, a szereplőkből összeállt a Star Wars csapata, spanyol táncosokból és pókemberekből sem volt hiány.

Osztályonként jelmezben vonultak az alsósok, csoki-különdíj járt a zsűritől a legötletesebb öltözetekért. A felsősök műsorokkal készültek, aztán vetélkedtek. Lelkes pedagógusok is csatlakoztak a gyerekekhez: rézbőrű és sápadt arcú (?!) indiánok, kis sárkány, tavasz anyó és hétpettyes katica terelgették őket a padsorok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában