Új szervezet

2023.02.04. 11:13

V. Németh Zsolt újabb államtitkári megbízást kap 

Önálló államtitkárság felel ezentúl a víziközmű ágazat megerősítéséért az energiaügyi tárcánál - tudta meg az Origo. Az Energiaügyi Minisztériumban megalakuló új szervezeti egységet V. Németh Zsolt, vasi országgyűlési képviselő vezeti majd.

vaol.hu

V. Németh Zsolt

Forrás: VN-arcíhv

A közműszolgáltatások színvonalának emelése, a szektor köztulajdonú vállalatai működőképességének megőrzése, a nemzeti vízkincs védelme, hatékony hasznosítása érdekében önálló államtitkárság jön létre a víziközmű-szolgáltatások szabályozására, felügyeletére, ahol V. Németh Zsolt lesz az államtitkár - értesült az origo. A portál emlékeztetett: V. Németh Zsolt 25 éve országgyűlési képviselő, 2010-től a vidékfejlesztési, majd 2014 és 2018 között a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára volt. Tavaly óta a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztosként dolgozik - olvasható az origo cikkében. 

A víziközmű szolgáltatások megbízhatósága és fenntarthatósága hosszabb távon is alapvetően befolyásolja a magyar emberek életminőségét. Ehhez persze elengedhetetlen az együttműködés a víziközmű szolgáltatásban jelentős szerepet betöltő települési önkormányzatokkal. Ezzel is összefügg, hogy létrehozták az új államtitkárságot - írta az origo.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában