Áramszünetek

2023.02.04. 15:12

Szemenyét, Jánosházát, Bőt és Górt is érinti a vihar miatti áramszünet

Vas vármegye déli részét, továbbá Szemenye, Kám, Bérbaltavár, Jánosháza, Gór és Bő településeket is érinti a viharkárok miatti áramkimaradás - tudtuk meg az áramszolgáltató cég sajtószóvivőjétől.

Tömböly Ágnes

Forrás: Kőszeg ÖT

- A hajnali órákban érkezett, viharos széllel átvonuló hidegfront az E.ON ellátási területén több településen okoz áramszünettel járó meghibásodásokat, Vas vármegye több települése is érintett, elsősorban a megye déli részén, Szemenye, Kám, Bérbaltavár, Jánosháza, illetve Gór és Bő területén - tájékoztatott Varga Ivett, az E-on Hungária Zrt. sajtószóvivője, aki hozzátette azt is: miután az Országos Meteorológiai Szolgálat előre jelezte a vihar érkezését, így megerősített létszámmal készültek a vihar pusztítására.

"Jellemzően kidőlő fák, leszakadó nagy méretű faágak okoznak vezetékszakadásokat, illetve oszloptörések is történtek. A hibajavítások elvégzéséhez oszlopcserékre van szükség, illetve a kidőlt fák eltávolítása, a megrongált hálózati elemek cseréje is zajlik. Kollégáink és a javításokba bevont külső vállalkozó partnereink folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán" - írta válaszlevelében a sajtószóvivő.

A celldömölki Arad utcai és Gábor Áron utcai helyszínek kapcsán megtudtuk: öt villanyoszlop sérült meg, és amióta a fotók készültek, az áramszolgáltató munkatársai lebontották a vezetékeket, illetve a katasztrófavédelem segítségével lehúzták azokat az útról, az autós forgalom így már biztosított. Jelenleg új oszlopokat szállítunk a helyszínre, azok megérkezését követően indul ennek a hálózatszakasznak az újraépítése - közölte Varga Ivett.

A viharkárok miatt az áramszolgáltató hibabejelentő vonalain jelentősen megnövekedett a hívások száma. Annak ellenére, hogy a megkereséseket megemelt ügyintézői létszámmal fogadják, előfordulhat, hogy a telefonos ügyfélszolgálat nehezebben érhető el - erre is kitért válaszában a cég sajtószóvivője, hozzáfűzve: "Minden erőnkkel a viharkárok mielőbbi felszámolásán dolgozunk."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában