Avató

2023.02.06. 18:51

Emléktáblát is avattak a Wagner András sétányon - fotók

Felavatták a Wagner András sétányt a szombathelyi Csónakázótónál hétfőn. Az ünnepi alkalomra sokan jöttek el.

Tömböly Ágnes

Forrás: Unger Tamás

Az egykori polgármester lányaival – Annával, Rozival és Veronikával – együtt emléktáblát leplezett le Nemény András, jelenlegi városvezető, ezzel hivatalosan is felavatták a Wagner András sétányt. Czeglédy Csaba önkormányzati képviselő tavaly kezdeményezte: Göncz Árpádról és Wagner Andrásról is nevezzenek el közterületet a városban. Az Éva-malom előtti tér így ma már az egykori köztársasági elnök nevét viseli. Hétfő óta pedig a város egyik legszebb részén, a Csónakázótónál lévő sétány emlékeztet a rendszerváltás utáni első két önkormányzati ciklusban polgármesterként dolgozó politikusra.

„Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, ember lenni mindég, minden körülményben” – idézte Arany János gondolatát ünnepi beszédében Nemény András. - András ezt a célt teljesítette, egész életében ember volt – folytatta a polgármester elődje méltatását. - Éppen ezért méltó dolog az, hogy egy közterületet, egy sétányt nevezünk el róla.

Wagner Rozi, Anna és Veronika is szólt a megjelentekhez, kiemelve: édesapjuk mennyire szerette Szombathelyt és az embereket. 

- Bár megviselték a politikai csatározások, sohasem veszítette el azt a képességét, hogy ne ítélkezzen, hogy megismerje a másik nézőpontját, hogy higgyen abban, hogy bár sokan sokfélék vagyunk, sokféle háttérrel, sokféle világlátással, de együtt többet érünk el; ha nem erőből működünk, hanem ésszel, szívvel, emberséggel, ezt tanította nekünk – emlékezett édesapjára Anna. Egyben megköszönték azt is, hogy a mindenkori városvezetés, pártállástól függetlenül, minden évben megemlékezik édesapjuk halálának évfordulóján a Jáki úti temetőben lévő sírnál. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában