Program

2023.02.07. 18:39

Megvan a huszonkettedik magyarszombatfai fazekasnapok időpontja

A település július 7–9. között szervezi meg a programot. A rendezvény megszólítja a szakma képviselőit, emellett a nagyközönségnek is remek kikapcsolódást kínál.

Tóth Judit

A fazekasnapok mindig sok érdeklődőt vonzanak

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

Albert Attilától, Magyarszombatfa polgármesterétől megtudtuk, hogy az időpontot kijelölték, és már folynak a huszonkettedik fazekasnapok előkészületei. Az idén is minőségi programot szeretnének megvalósítani, amelyen nagy szerepet kap a fazekasszakma, az egész országból hívnak ide mestereket. Kiemelt cél a térség hagyományainak – különösen a helyi fazekasság múltjának és jelenének – bemutatása is. Lesz kézművesvásár, ez jó lehetőséget jelent a minőségi, egyedi termékeket keresők számára. Nem maradnak el a különböző bemutatók és a kulturális műsorok sem, ezeket szintén az autentikusság jegyében szervezik. A látványégetés tavaly nagy sikert aratott, úgy tervezik, hogy ebben az évben is benne lesz a programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában