Fejlesztés

2023.03.22. 13:33

350 millió forintos beruházás: megújul a sárvári óvoda - Projektnyitó helyszínbejárást tartottak

Februárban jelentette be Ágh Péter országgyűlési képviselő, dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke és a sárvári városvezetés a Sárvári Vármelléki Óvoda Szatmár utcai telephelyének fejlesztését. Hétfőn projektnyitó helyszínbejárást tartottak az önkormányzat képviselői és az óvoda vezetői a felújításra váró épületrészben.

Polgár Patrícia

Forrás: VN

A TOP PLUSZ pályázati programban megvalósuló, mintegy 350 millió forintos beruházás az óvoda egyik épületrészének teljes felújítását, átalakítását és eszközbeszerzését, továbbá az udvar felújítását, egy napelemes vagy hőszivattyúval üzemeltetett rendszer kialakítását és akadálymentes parkoló létesítését célozza.

Kodora István polgármester a felújítás kapcsán elmondta: a Szatmár utcai óvoda felújítása egy újabb állomás a sárvári óvodai fejlesztések sorában. Jelen intézmény vonatkozásában a korszerűsítés második üteme kezdődik meg szűk két héten belül, ugyanis néhány évvel korábban az épület egyes részeinek halasztást nem tűrő, a működést közvetlenül veszélyeztető állagmegóvását az önkormányzat több részletben, önerőből elvégezte – megtörtént a tetőzet és a padozat egy részének, a konyha és az épület külső burkolatának felújítása is. Ezúttal különböző funkciójú termek, foglalkoztató szoba és tároló egységek épülnek. - A beruházás megvalósulásával a város bölcsődéjének és óvodáinak szinte mindegyike teljesen korszerűen várja a gyermekeket, egyedül már csak a Bocskai úti óvoda épülete vár még felújításra – emelte ki a polgármester.

- A beruházás rendkívül fontos a városrész életében, hiszen rengeteg gyermek él a választókerületben – fűzte hozzá szavaihoz Varga Jenő, a városrész önkormányzati képviselője.

A kivitelező képviselője a bejáráson arra tett ígéretet, hogy április 3-án vonulnak fel a munkások a területre és várhatóan jövő év elejére fejezik be a felújítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában