Vádemelés

2023.03.28. 07:56

Súlyosan megsérültek a fának ütköző ittas munkások, amikor egy erdei úton próbálták meg lerövidíteni a hazautat

Vas Vármegyei Főügyészség

Illusztráció!

Forrás: Pixabay.com

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette, ittas járművezetés vétsége és járművezetés tiltott átengedésének vétsége miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik a vád szerint 2022 júniusában egy lakóházban dolgoztak és közben szeszes italt is fogyasztottak. Innen gépkocsival indultak el, melyet az egyik vádlott enyhe fokban ittas állapotban vezetett és az úticéljukhoz rövidebb útvonalon, egy erdei úton keresztül akartak eljutni. 

A sofőr útközben a személygépkocsi vezetését átengedte a szintén enyhe fokban ittas és vezetői engedéllyel sem rendelkező társának. Haladásuk során a rutintalan gépkocsivezető két gyalogost akart kikerülni, ennek érdekében gyorsított, azonban elveszítette uralmát a jármű felett, a kavicsos úton megcsúszott, egy fának ütközött és az oldalára borult. A baleset következtében mindkét férfi nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett el. A járási ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben, akik büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában