Ítélet

2023.03.29. 13:15

Természetvédelmi őrre támadt egy agresszív férfi Hegyhátszentjakabon, felfüggesztett börtönbüntetés lett a vége

A Körmendi Járásbíróság előkészítő ülésen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év -végrehajtásában 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett- börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit.

vaol.hu

Fotó: © Szendi Péter

A tényállás szerint a vádlott 2022. február 23-án 15 óra 30 perc körül - a testvérével együtt – egy hegyhátszentjakabi ingatlanon fakitermelést végzett, amelyet az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre észlelt. A sértett a vádlott irányába indult azért, hogy felhívja a figyelmét arra, hogy a szántó művelési ágú ingatlanok helyreállításához, s ezen körben a be nem jelentett fásszárú fajok egyedeinek kivágásához a természetvédelmi hatóság engedélye szükséges. A sértett menet közben a tevékenységről fényképfelvételeket is készített - tájékoztat a Szombathelyi Törvényszék

A vádlott azonban nehezményezte ezt, és agresszíven megindult a sértett irányába, felé közelítve kiabálva számon kérte őt, hogy milyen jogon készít felvételeket a területén. A sértett figyelmeztette a vádlottat arra, hogy az érintett területen csak lucfenyőt vághatnak, más fafajok kivágásához a természetvédelmi hatóság engedélye szükséges, mire a vádlott – ezen figyelmeztetésekbe közbevágva – szitkozódni kezdett, fenyegetni kezdte a sértettet, és hozzá közelebb lépve közepes erővel a mellkasánál meglökte őt, majd pedig a sértett védekezésül feltartott karját oldalra elütötte. 

A sértett ekkor felhívta a vádlott figyelmét arra, hogy ő hivatalos személy, s a vádlott cselekménye törvénybe ütközik, azonban a vádlott folyamatosan szitkozódva, továbbra is erőszakosan, agresszíven lépett fel vele szemben, többször megfenyegette azzal, hogy nem fél-e attól, hogy leéghet a háza, illetve, hogy a gyermekét bántalmazás érheti, nyomatékosítva a fenyegetéseket azzal, hogy a környéken mindenki tudja, hogy a sértett hol lakik. A sértett ezt követően a helyszínről távozott, a vádlott bántalmazása következtében sérülése nem keletkezett.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában