Időjárás

2023.04.02. 07:40

Záporokkal, zivatarokkal és erős széllel érkezik vasárnap a hidegfront

Minden érkezik ma, csak az nem, ami a tavaszra emlékeztetne.

vn

Forrás: Facebook/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

Észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható zápor, zivatar. Néhol jégdara zápor is lehet. Az északi szél egyre inkább megerősödik, heves záporok, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Erős hidegfront érkezik. 11-16 fok lesz. Vas vármegyében 5 és 12 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható a koponyeg.hu előrejelzésében.

Orvosmeteorológa

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a koponyeg.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában