Találkozó

2023.05.29. 14:41

Öregdiákok találkoztak a Tinódi Gimnáziumban Sárváron - fotók

Szombaton tartotta meg az Öregdiákok Baráti Köre éves találkozóját a Sárvári Tinódi Gimnázium tornacsarnokában. Idén az ünneplők között ott ült Kondora István, Sárvár polgármestere, aki 50 éve érettségizett és Vámos Zoltán, Vas vármegye főispánja, aki 20 évvel ezelőtt a gimnáziumban fejezte be középfokú tanulmányait.

Polgár Patrícia

Forrás: VN/Mogyoróssy Csongor

A találkozó délelőttjén a legrégebben – a 35 éve vagy annál régebben – érettségizettek találkoztak, a fiatalabbakat délutánra várták vissza egykori iskolájukba. A program egy rendhagyó osztályfőnöki órával kezdődött, ahol a hajdani diákok régi osztálytermükben gyűltek össze, majd a tornacsarnokban megtartották az ünnepséget. Ott Pintérné Zámbó Zsanett, az Öregdiákok Baráti Körének titkára köszöntötte az ünneplőket. Elsőként elődjéről, van Waardenné Csete Ildikóról emlékezett meg, majd elmondta: igyekszem hasonlóan jó gazdaként kezelni a szervezéssel járó teendőket. A titkár külön köszöntötte a 65, 60 és 55 éve végzett diákokat, akiknek emléklapot, a kereken 50 éve végzetteknek Tinódi jelvényt adtak át.

Némethné Rádl Krisztina, a Sárvári Tinódi Gimnázium igazgatója az elmúlt években megvalósult fejlesztésekről számolt be az egykori diákoknak.

Az Öregdiákok Baráti Köre idén is elismerte a legkiemelkedőbb munkát végző végzősöket. Idén gimnáziumból Mórocz Bálint 12.A, valamint Fülöp Lola és Balogh Ádám 12.B osztályos tanulókat díjazták kiemelkedő tanulmányi és közösségi munkájáért. A Sárvári Turisztikai Technikumból Dala Jázmin 12.C osztályos tanuló vehetett át elismerést.

Az ünnepségen minden évben részt vesz Kondora István, Sárvár polgármestere is, aki idén 50 éves érettségi találkozóját is ünnepelte. Beszédében arról beszélt, hogy végzősként rengeteg álmot, vágyat és célt fogalmaztak meg, és bízik benne, hogy ezeket mérlegelve mindenkinek egyensúlyba került az élete.

Az ünnepség végén az iskola már nem élő pedagógusairól – idén kiemelten a száz éve született Erdős Henrik fizika-kémia szakos tanárról - és diákjairól emlékeztek meg. A gimnázium udvarán lévő kopjafánál hajtottak fejet emlékük előtt és helyezték el az emlékezés koszorúját.

A találkozó délutánján tartották meg az 5, 10, 15, 20, 25, 30 éves találkozókat. Az ünneplők sorában ott volt Vámos Zoltán, Vas vármegye főispánja, aki 20; és dr. Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere, aki 30 éve ballagott el az iskolából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában