Nagy siker

2023.06.04. 08:26

Nemzetközi Küzdősport Szeminárium - Holland legenda járt Répcelakon - fotók

Ezúttal is nagy sikert aratott a Répce Sportcsarnokban rendezett Répcelaki Nemzetközi Küzdősport Szeminárium.

Pum András

A holland Ernesto Hoost (balról) tudása nem kopott meg

Forrás: Gallen Ervin

Szombaton egy részben új kezdeményezésnek lehettek tanúi a répcelaki Répce Sportcsarnokba kilátogatók, ugyanis ekkor került sor a Répcelaki Nemzetközi Küzdősport Szemináriumra, amely igazából már a harmadik volt a sorban, ugyanis korábban két alkalommal is hasonló gálának adott otthont a kisváros sportlétesítménye. A főszervező helyi Rakurai Karate Egyesület (Dr. Bogdán Olivér), és koordinátorként, kiemelt támogatóként Őze-Guth Szilvia és Őze Balázs, valamint az esemény bázisául szolgáló Répce Sportcsarnok (Gallen Ervin létesítményvezető) összefogásában megvalósuló nap Király Annamária aerobik oktató által levezényelt bemelegítéssel indult, majd az aikidosok vették birtokba a tatamikat.  

A Sopronból érkező ötdanos mester, Dr. Polgár András sok újdonságot felvonultató tréninget prezentált az érdeklődőknek, akik között más szakágakból érkező edzők is feltűntek. A tradicionális alapokra épülő, japán harcművészeti ág egyik ismert jellegzetessége a látványos dobások, a 1,5 órás szemináriumon pedig természetesen ezekből sem volt hiány. 

 

Az aikido után a White Tiger akrobatikus rockysai tartottak bemutatót, közben pedig a sportcsarnok aulájában helyi termékekből volt sajt-, méz- és kenyér kóstoló. 

Az újabb rövid pauza után érkezett a karate világbajnok Rózsa Gábor, aki kyokushin szeminárium keretében mozgatta át a résztvevőket. Gáborra túlzás nélkül legendaként tekintenek nem csak a hazai, hanem a nemzetközi kyo-s berkekben is. A mester ezúttal is igazolta, hogy nem ok nélkül taksálják olyan magasra, és laikus szemmel szinte alig követhető kombinációkkal kápráztatta el a nézőket, sportolókat. 

Az ebédszünetet követően a nap talán leghajtósabb edzését vezényelte le a profi MMA fighter Molnár Benjamin, a zalaegerszegi ketrecharcos egy komplex tréning keretében adta át tudását a közel 100 megjelent harcosnak. Érdemes megemlíteni, hogy Benji komolyabb betegséget követően tért vissza, ez azonban egyáltalán nem látszott meg a szeminárium intenzitásán. 

A nap fő attrakciója, a négyszeres profi K1 világbajnok Ernesto Hoost tatamira lépése előtt még a répcelaki kötélugrók tapsoltatták meg a résztvevőket. A 60-as éveihez közelítő holland Hoost (akit Szabó József, Répcelak polgármestere is köszöntött) nem csak fizikai paraméterei miatt (189 cm, 108 kg) emelkedik ki a nemzetközi küzdősport mezőnyből, de párját ritkító eredménylistával is büszkélkedhet: a kifejezetten közvetlen sportember karrierje csúcsán, a 90-es évek végén az egyik legjobbja volt a profi kickboxnak is nevezhető K1-nek, és Japántól az Egyesült Államokig vívott ki magának a mai napig tartó elismerést. Hoost ezúttal is aktívan kivette a részét a szeminárium rá eső részéből, és kesztyűt húzva, önmaga mutatta be a különféle fogásokat, trükköket. Az egész napos, kiváló hangulatú eseményt közös fotózás és dedikálás zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában