A Dinamo Zagreb nyerte a Király Cup-ot

2023.06.04. 16:29

Marco Rossi volt a torna sztárvendége, Varga Judit igazságügyi miniszter is a helyszínen drukkolt - fotók

A horvát Dinamo Zagreb nyerte a Király Cup nemzetközi U11-es utánpótlás labdarúgó-tornát. A viadalra szombaton kilátogatott a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is.

Pum András

A fehér mezes Manchester United 7-1-re verte a ZTE-t

Fotó: © Cseh Gábor

Idén 20 éves a Király Sportlétesítmény, a kerek évfordulót rangos nemzetközi U11-es tornával ünnepelték meg. Szombaton és vasárnap párhuzamosan négy pályán fociztak a fiatalok, összesen húsz együttes érkezett a 108-szoros válogatott kapus, Király Gébor meghívására Szombathelyre. Az együtteseket négy, ötcsapatos csoportba sorsolták, a gárdák körmérkőzéseket vívtak egymással. A négy csoportelső mellett a legjobb csoportmásodik jutott tovább, a többiek pedig a 6-20. helyért mérkőztek vasárnap. 

Vármegyénket a rendező Király SE, valamint a Sárvári Kinizsi képviselte. A Király a B csoportban 3-0-ra verte a ZTE-t, 2-2-re végzett az MTK-val, 5-2-re kikapott a Manchester Unitedtől és 1-0-ra a Partiumtól, csoportjában a 4. helyen végzett. A Sárvári Kinizsi a C csoportban 6-0-ra kikapott a Mol Fehérvártól, 3-0-ra az UTE-tól, 4-0-ra a Benficától és az ETO-tól, így utolsó lett. Az A csoportból a Dunaszerdahely, a B-ből az MTK, a C-ből a Benfica, a D-ből a Dinamo Zagreb, legjobb másodikként pedig a Parma jutott tovább.

Szombat délelőtt a Király Sportlétesítménybe látogatott a torna diszvendége, Marco Rossi, a magyar válogatott szüvetségi kapitánya is, akit elkísért segítője, Cosimo Inguscio. Rossi belenézett néhány meccsbe, Király Gábor körbevezette a létesítményben és az ünnepélyes megnyitón is mondott néhány mondatot. Az olasz szakember hangsúlyozta: a mérkőzéseken nem kell terhet rakni a fiatalok vállára, az a lényeg, hogy élvezzék a focit, hogy szép jövő elé nézhessenek. Ezt követően a fiatalok kvázi megromahozták a kapitányt, aki papírra és cipőkre is becsületesen osztotta az autogramokat. De Varga Judit igazságügyi miniszter is a Király Sportlétesítményben szurkolt, egyik fia ugyanis az MTK U11-ben futballozik.

Vasárnap tehát az öt továbbjutó az első öt, a többiek a 6-20. helyért vívtak négy csoportban körmérkőzéseket. A tornát a horvát Dinamo Zagreb nyerte a második portugál Benfica, az MTK (3.), a Dunaszerdahely (4.) és a Parma (5.) előtt. A Király SE  a 14., a Sárvár a 20. helyen végzett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában