Labdarúgás

2023.06.04. 20:52

Osztályozó az NB III.-ért: idegenben nyert a HVSE! - fotók

Az Orosháza vendégeként vívta meg első osztályozó mérkőzését a Haladás VSE friss megyei I. osztályú bajnok labdarúgócsapata - 2-1-re nyert idegenben, így nagyot lépett a harmadosztály felé!

Tóth Gábor

A HVSE Vas vármegyei I. osztályt megnyerő labdarúgócsapata már a szombati edzés, a közös ebéd után útra kelt, Szentesen ütötte fel a főhadiszállását. Természetesen a szurkolók is követték a harmadosztályt megcélzó zöld-fehér gárdát - vasárnap 1500 néző előtt kezdődött a meccs, de a jól hallatszott a szombathelyi szurkolótábor hangja is!

Orosháza MTK-ULE 1913 - Szombathelyi Haladás VSE 1-2 (0-1)

Orosház, néző, osztályozó labdarúgó-mérkőzés, vezette: Naggy R. (Márkus P., Balla L.).

HVSE: Horváth B. - Buzás L., Kovács B., Papp M. (Németh G., 88.), Tóth M., Péter Á. (Toma G., 88.), Szőts M., Varga Cs., Tarján P., Tóth B. (Simon L., 59.), Ferencz Z. (Sály P., 86.). Edző: szenczi Imre.

Gólszerzők: Fehér (73.), ill. Ferencz Z. (35.), Tóth M. (82.).

A fiatal, gyors szombathelyi csapat kezdte jobban a meccset, gyorsan magához ragadta az irányítást. A több rutinos játékost felvonultató hazaiak visszahúzódtak, védekezésre rendezkedtek be, próbálták birkózós futballba belekényszeríteni a zöld-fehéreket. Szinte az egész első félidőben a hazai térfélen pattogott a labda, és több helyzetéből egyet gólra is váltott a Haladás: Pap lépett ki és csinálta meg magának a helyzetet, ám a kapufát találta el, a kipattanóra viszont a második hullámban érkezett Ferencz, és közelről nem hibázott (0-1).

Fordulás után gyorsan eldönthette volna a meccset a HVSE, ám kimaradtak a helyzetek - és egy elmaradt 11-est is számon kérhettek a vendégek a játékvezetőn. És ahogyan ilyenkor lenni szokott, a kihagyott helyzetekért járt a büntetés, egy kipattanó, lecsorgó labdából, jól eltalált lövéssel egyenlített az Orosháza (1-1). A Haladás nem tört meg, rohamozott tovább, és a hajrában megnyerte a meccset: Tóth Márton lépett ki, kapusra vezette a labdát, majd higgadtan gurított a hálóba (1-2).

- Megérdemelten nyertünk, nagy lépést tettünk az NB III. felé - összegzett Somfalvi Csaba, a HVSE labdarúgó szakágvezetője. - A látottak, a játék képe, a kialakított helyzetek, a labdabirtoklás alapján bizakodó vagyok, szerintem jobb csapat vagyunk. Igaz, a párharc még nem dőlt el, vár ránk egy hazai visszavágó, amire keményen fogunk készülni! És a csapat nevében is köszönöm a szukolóinknak, hogy megtették ezt a nagy utat, ráadásul ekkor létszámban - kellett a bíztatásuk!

A visszavágót június 11-én, vasárnap 17 órakor rendezik Szombathelyen - és ha minden jól megy, Vas vármegyének hosszú idő után újra lesz NB III.-as csapata!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában