Ítélet

2023.06.06. 15:55

Úgy gondolta vasi férfi, hogy jó ötlet lesz álnéven felhívni a rendőrséget, és egy meg nem történt állatkínzást bejelenteni

Szombathelyi Törvényszék

Forrás: Pixabay

A Sárvári Járásbíróság hamis vád bűntette miatt 300.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetett előéletű férfit - írja oldalán a Szombathelyi Törvényszék.

A vádlott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt - 2022. január 5-én - egy telefonszámról, más néven bemutatkozva bejelentést tett a segélyhívó központba, miszerint egy férfi egy rábapatyi utcában, fabódék mellett két kutyát tart, amelyekről nem gondoskodik, a kutyáknak nincs fedett búvóhelyük, az állatok rövid lánccal vannak megkötve, s a férfi vizet, valamint ételt sem ad nekik, emiatt a kutyák olyan soványak, hogy kilátszanak a bordáik. A helyszínre érkező rendőrjárőrök megállapították, hogy a vádlott bejelentése valótlan volt, valóban van a bejelentésben megjelölt helyen két kutya, azonban a tulajdonos biztosítja nekik a megfelelő életkörülményeket, s rendszeresen ad nekik ételt és vizet is. 

A vádlott a fenti magatartásával a nyomozó hatóság előtt hamisan vádolt állatkínzás vétségének elkövetésével. 

Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában