Időjárás

2023.06.10. 08:28

Két időjárási jelenség miatt is figyelmeztetést adtak ki Vas vármegyére, jégeső is benne van a pakliban

vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint újból erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amely mellett legalább néhány órás napsütés is várható. Több helyen lehet zápor, illetve felhőszakadással kísért zivatar is. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A hőmérséklet délután 22 és 28, késő este 17 és 22 fok között alakul.

AZ OMSZ az elmúlt napokhoz hasonlóan szombaton is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélyei miatt Vas vármegyére. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Ezúttal egy másik időjárási jelenség miatt is citromsárga riasztást adtak ki vármegyénkre. Ez pedig nem már, mint a felhőszakadás. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Forrás: met.hu

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szevezetünket. A helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet. Ajánlott esernyőt, esőkabátot is magunkkal vinni, mert elázás esetén magas a megfázás, felfázás esélye - írja a koponyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!